Publieksdag E-health in de praktijk: What’s in it for me?

Startdatum
Einddatum

Op vrijdag 29 september organiseert het profileringsgebied ‘Health, Prevention and the Human Life Cycle’ van de Universiteit Leiden, waarin de Faculteit Sociale Wetenschappen en het LUMC samenwerken, een publieksdag met als titel 'E-health in de praktijk: What’s in it for me?'

Gezondheid en eHealth zijn ‘hot’. In Nederland ervaren burgers, mede dankzij eHealth, steeds meer ‘eigen regie’ over hun gezondheid. Wie een kwaal heeft, kan via thuisarts.nl uitzoeken wat er aan de hand is. Wie graag wil afvallen of zich neerslachtig voelt, kan via z’n smartphone een coach op afstand inschakelen. Ouderen die graag veilig thuis willen blijven wonen, hebben een alarmknop en sensoren waarbij de thuiszorg in geval van nood snel wordt ingeseind. Kortom: mogelijkheden te over. Maar wat heb je als behandelaar of patiënt concreet aan al die nieuwe mogelijkheden? Meld u aan en ontdek het tijdens de publieksdag.

Programma

Acht topsprekers zullen de allernieuwste wetenschappelijke ontwikkelingen presenteren over de gehele breedte van de zorg. Hoogleraar wetenschapscommunicatie Ionica Smeets zal de dag op passende wijze afsluiten.
Meer informatie programma

Naast deze lezingen kunt u in de pauzes rondwandelen op de ‘eHealth markt’, waar u talrijke nieuwe eHealth-ontwikkelingen ziet en kunt ervaren.

Voor wie

Iedereen die geïnteresseerd is in nieuwe vormen van gezondheidszorg: burgers uit Leiden (deelname gratis). Èn professionals in de gezondheidszorg: artsen, praktijkondersteuners, psychologen (deelname tegen een geringe vergoeding). Accreditatie wordt aangevraagd.

Vragen die aan bod komen

  • Wat is de zin en onzin van gezondheids-apps en big data?
  • Lukt het om gezonder te gaan leven als je daarmee spaart voor korting op leuke uitjes?
  • Gaming: word je beter van?
  • Robotica in de revalidatie, kille computer of aaibare kameraad?
  • eMental health: kopzorg of een zorg minder?
  • Kinderen / adolescenten en eHealth in de GGZ: is online behandeling de standaard in de jonge generaties?
  • Preventie van dementia door eHealth: belofte of illusie? 
  • Met chirurgische precisie: personalised medicine in de praktijk
  • eCoaching als je chronisch ziek bent: maakt het leven met een aandoening gemakkelijker?
  • Pubers die bang zijn om te dik te worden: Is eHealth de oplossing?

Aanmelden Publieksdag e-health