studenten
Scriptieprogramma's

Bij meerdere LDE-centres en -programma’s kunnen studenten in hun afstudeerfase deelnemen aan een interdisciplinair scriptie initiatief, zoals Scriptiewerkplaats Den Haag Zuidwest en Interdisciplinary Thesis Labs. Via deze programma’s komen zij voor hun scriptie in contact met externe belanghebbenden rond een maatschappelijk vraagstuk. Studenten werken aan hun individuele scriptie. Tegelijkertijd volgen zij met studenten van verschillende opleidingen van de drie universiteiten een aanvullend programma met sprekers, vaardighedentraining en onderlinge uitwisseling. Hieronder vind u een overzicht hiervan.

Leiden-Delft-Erasmus scriptieprogramma's zijn multidisciplinair en toegankelijk voor alle studenten van de Universiteit Leiden, TU Delft en Erasmus Universiteit Rotterdam.

Sustainability Interdisciplinary Thesis LabsZonnepanelen

In deze Interdisciplinary Thesis Labs werken teams van 10 tot 12 Leiden-Delft-Erasmus studenten van verschillende studierichtingen aan een duurzaamheidsuitdaging die door een externe organisatie is uitgezet. Naast het werk aan hun individuele thesis volgen zij een labprogramma van een half jaar, lopend van februari tot juli. In twaalf tweewekelijkse sessies krijgen zij inzicht in de interdisciplinaire context van de uitdaging, en hoe je als jonge leider kunt bijdragen aan deze uitdaging.

In 2023 organiseert het Leiden-Delft-Erasmus Centre for Sustainability de volgende vier Interdisciplinary Thesis Labs:

Meer informatie 

 


Scriptiewerkplaats Den Haag ZuidwestDen Haag Zuidwest

De scriptiewerkplaats Den Haag Zuidwest wordt georganiseerd door het Leiden-Delft-Erasmus centre Governance of Migration and Diversity. Het betreft een onderwijsplatform waar diverse masterstudenten van Universiteit Leiden, TU Delft en Erasmus Rotterdam vanuit verschillende disciplines een scriptieonderzoek doen. Zij doen dit naar aanleiding van de geformuleerde praktijkgerichte uitdagingen door verschillende stakeholders in Den Haag Zuidwest, zoals de gemeente Den Haag, lokale buurtprofessionals en bewoners.

Meer informatie