collegezaal
Onderwijs
Ontmoetingsplaats voor studenten van verschillende universiteiten

De Universiteit Leiden, de Technische Universiteit Delft en de Erasmus Universiteit Rotterdam bieden hun studenten uitstekend, gevarieerd en innovatief onderwijs waarmee ze antwoorden kunnen vinden op de vraagstukken van de toekomst. Door samen te werken verbreden de universiteiten het onderwijsaanbod en maken het toegankelijk voor studenten van de partneruniversiteiten. 

Twee enthousiaste studenten vertellen over de meerwaarde van het volgen van een gezamenlijke minor.

Vlog 'Joint minor Safety, Security and Justice'

Onderwijs

Bachelor- en masteropleidingen

De drie universiteiten bieden in verschillende combinaties al meer dan 15 jaar gemeenschappelijke bachelor- en masteropleidingen (joint degree opleidingen) en mastertracks aan. De eerste volledig gezamenlijke opleiding is de bachelor Klinische Technologie, die in september 2014 startte. 

Gezamenlijke bacheloropleidingen
Gezamenlijke masteropleidingen

Minoren en honours classes

Ook bieden de universiteiten nieuwe multidisciplinaire minoren en honours classes aan over maatschappelijk relevante thema's. Studenten van verschillende opleidingen en universiteiten werken daar samen aan maatschappelijke vraagstukken. Studenten hebben toegang tot de verbredende minoren van de partneruniversiteiten. 

Minoren
Honours classes
Onze Honours Classes (nieuwsartikel)

Post-initieel onderwijs

Voor professionele doelgroepen ontwikkelen de drie universiteiten samen met andere partners post-initieel onderwijs. Voorbeelden zijn de executive master Cyber Security van de Cybersecurity Academy The Hague en de executive master Customs and Supply Chain Compliance.

Post-initieel onderwijs

Onderzoek naar universitair onderwijs

De drie universiteiten willen hun onderwijs doorlopend verbeteren en innoveren. Het Leiden-Delft-Erasmus Centre for Education and Learning doet daarom onderzoek naar de optimale condities voor universitair leren en doceren. De focus ligt op online onderwijs en de relatie daarvan met live onderwijs.

Centre for Education and Learning