collegezaal
Onderwijs
Ontmoetingsplaats voor studenten van verschillende universiteiten

De Universiteit Leiden, de Technische Universiteit Delft en de Erasmus Universiteit Rotterdam bieden hun studenten uitstekend, gevarieerd en innovatief onderwijs waarmee ze antwoorden kunnen vinden op de vraagstukken van de toekomst. Door samen te werken verbreden de universiteiten het onderwijsaanbod en maken het toegankelijk voor studenten van de partneruniversiteiten. 

Twee enthousiaste studenten vertellen over de meerwaarde van het volgen van een gezamenlijke minor.

Vlog 'Joint minor Safety, Security and Justice'

Onderwijs

Bachelor- en masteropleidingen

De drie universiteiten hebben een gezamenlijke onderwijsportfolio met joint bachelor- en masteropleidingen (joint degree opleidingen) en mastertracks. Met deze inter- en multidisciplinaire opleidingen dragen we bij aan maatschappelijke vraagstukken en spelen we in op de vraag vanuit de studenten naar dergelijke opleidingen. Door de nabijheid van de drie universiteitssteden is het voor studenten gemakkelijk om dit onderwijs fysiek te volgen.

Gezamenlijke bacheloropleidingen
Gezamenlijke masteropleidingen

Minoren en honours classes

De universiteiten bieden gezamenlijke, multidisciplinaire, minoren en honours classes aan over maatschappelijk relevante thema's. Studenten van verschillende opleidingen en universiteiten werken hier samen aan maatschappelijke vraagstukken. Daarnaast hebben studenten toegang tot de verbredende minoren van de partneruniversiteiten. 

Minoren
Honours classes
Onze Honours Classes (nieuwsartikel)

Post-initieel onderwijs

Voor professionele doelgroepen ontwikkelen de drie universiteiten samen met andere partners post-initieel onderwijs. Voorbeelden zijn de executive master Cyber Security van de Cyber Security Academy The Hague en de executive master Customs and Supply Chain Compliance.

Post-initieel onderwijs

Onderzoek naar universitair onderwijs

De drie universiteiten willen hun onderwijs doorlopend verbeteren en innoveren. Het Leiden-Delft-Erasmus Centre for Education and Learning doet daarom onderzoek naar de optimale condities voor universitair leren en doceren. De focus ligt op online onderwijs en de relatie daarvan met live onderwijs.

Centre for Education and Learning