trainees 2018
Leiden-Delft-Erasmus Traineeship

Het traineeship van Universiteit Leiden, TU Delft en Erasmus Universiteit Rotterdam

Het traineeship van Universiteit Leiden, TU Delft en Erasmus Universiteit Rotterdam            

Jezelf breed ontwikkelen, een snelle persoonlijke groei en uitdagende opdrachten bij drie verschillende universiteiten, dit wil jij ook! Het 2-jarig LDE traineeship is al sinds 2014 het gezamenlijke traineeprogramma van de Universiteit Leiden, de Technische Universiteit Delft en de Erasmus Universiteit Rotterdam (LDE).

Trainees

Wat ga je doen als LDE trainee?
In totaal worden er per jaar achttien trainees aangenomen, verdeeld over de universiteiten. Elke september starten er zes LDE trainees per universiteit. Je krijgt als trainee de unieke kans om je in twee jaar tijd op professioneel en persoonlijk vlak volop te ontwikkelen binnen een academische en dynamische werkomgeving.

Je werkt en leert tegelijkertijd. Je ontmoet regelmatig je andere LDE trainees op de universiteit en neemt deel aan het gezamenlijk opleidings- en ontwikkelprogramma met alle achttien LDE trainees

Hoe ziet een traineewerkplek eruit?

We bieden je een uitdagende traineeplek aan bij een van de universiteiten. Na je eerste jaar rouleer je van LDE-traineewerkplek en heb je de mogelijkheid om een van de andere universiteiten beter te leren kennen. Je gaat als trainee bijvoorbeeld aan de slag als projectmedewerker of (beleids)adviseur in de faculteit of bij een directie. Je verdiept je in onderwerpen als ontwikkeling van medewerkers of diversiteit of je houdt je bezig met het verbeteren van processen: impactvolle projecten waarmee je impact kan maken binnen (en buiten) de universiteit.

Voorbeelden van opdrachten:

 • Ontwikkelen van de universitaire corporate brochure en overige projecten op het gebied van communicatie. 
 • Werken als projectsecretaris van een nieuw te starten verandertraject in het bedrijfsvoeringsdomein.
 • Door ontwikkelen van ‘Horizon’ de service die ondersteuning biedt bij studeren met een functiebeperking.
 • D&I Office projectmedewerker voor Diversity en Inclusion week.

Wil je meer weten over de projecten van huidige LDE trainees?  Bekijk de video waarin een aantal LDE-trainees aan het woord komt of lees de blogs op de LDE-traineeship website. Je kan ook in gesprek gaan met huidige trainees tijdens de vrijblijvende online informatiesessie op 4 april van 13.00-14.00 en 14.15-15.15. Meld je aan via de link

Wat wij vragen 

Het betreft een junior functie waarvoor wij enthousiaste en leergierige trainees zoeken.

 • Bij de start van het traineeship op 1 september, een academische masteropleiding afgerond (alle studierichtingen zijn welkom).
  • Je bent niet langer dan 2 jaar geleden afgestudeerd, een (tweede) master of een afgeronde promotie rekenen we als jouw afstudeerdatum.
 • Naast je studie ervaring opgedaan in bijvoorbeeld bestuurlijke- of internationale context, mantelzorg, vrijwilligerswerk, topsport en/of andere (verrassende) interessante nevenwerkzaamheden.

Welke kwaliteiten vraagt dit van jou?

Je kan goed samenwerken en je bent breed inzetbaar en flexibel. Je neemt initiatief, toont assertiviteit en kunt op verschillende niveaus schakelen. Situaties pak je op analytische wijze aan, waarbij je uit je comfortzone durft te stappen, reflecteert op je eigen handelen en in staat bent jezelf in diverse lagen binnen de organisatie te bewegen. 

Je werkt resultaatgericht en blijft kalm bij stressvolle situaties, bent in staat deadlines te halen en richt je op samenwerking. Qua communicatie kun je je goed uitdrukken, in schrift en spraak, in het Nederlands (C1) en Engels (C1). 

Wat wij bieden

Een kick-start van jouw carrière als young professional door:

 • Een tweejarig opleidings- en ontwikkeltraject
 • Uitdagende opdrachten die van je vragen projectmatig te werk te gaan. 
 • Intervisie met jouw collega trainees en de mogelijkheid tot gesprekken met een mentor.
 • De mogelijkheid om op diverse universiteiten werkervaring op te doen door roulatie van opdracht en universiteit na jaar 1.  
 • Een krachtig netwerk, inclusief een traineealumni netwerk.
 • De werkweek bestaat uit 40 uur, waardoor je extra vakantiedagen opbouwt.
 • Een salaris gebaseerd op schaal 10.0 in het eerste jaar (€ 2.846,- bruto p/m) en schaal 10.1 in het tweede jaar (€ 2.979,- bruto p/m) bij een volledige aanstelling. 
 • Een aantrekkelijk pakket secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals ruime verlofuren conform de CAO Nederlandse Universiteiten.

Wij hechten veel waarde aan diversiteit en streven ernaar dat het personeelsbestand een afspiegeling is van de maatschappij. Inclusiviteit van talent beschouwen wij als de basis van onze successen en de diversiteit van perspectieven en personen als een uiterst waardevol resultaat hiervan. Als universiteiten zetten we ons maximaal in om positieve maatschappelijke impact te realiseren. Word LDE-trainee, en ga ook voor een baan met impact!

Wij krijgen vaak de vraag of het na het traineeship mogelijk is om te blijven werken voor (een van) de universiteit(en). Het LDE traineeship biedt de mogelijkheid om je in twee jaar te ontwikkelen als professional en bij twee universiteiten binnen LDE Universities te werken. Gedurende deze twee jaar ontwikkel je veel vaardigheden en bouw je een groot netwerk op, waardoor je in staat bent om zelf in een vervolgstap te zetten voorzien. Tijdens het laatste halfjaar van het traineeship volg je workshops om je volgende stap te bepalen. Als je wilt, kan je daarnaast aanspraak maken op loopbaancoaching en we kunnen we je helpen je profiel zichtbaar te maken bij HR-adviseurs. De ervaring leert dat LDE-trainees die binnen de universiteit willen blijven werken, dit ook kunnen doen. We bieden geen baangarantie, maar denken graag met je mee. 

Sollicitatieproces planning 2022:

Solliciteren voor het LDE-traineeship kan vanaf 21 maart. De werving sluit bij 600 sollicitanten of op 24 april - dus wees er snel bij!

Na de briefselectie is de planning als volgt:

 • Opening vacature: 21 maart
 • Sluiting vacature: 24 april
 • 1e ronde: speeddates 17 mei
 • 2e ronde: online assessments (tussen 18-26 mei)
 • 3e ronde: online selectiedag 31 mei
 • 4e ronde: matching op projecten 6 tot 17 juni
 • Bekendmaking van de succesvolle kandidaten vindt uiterlijk 17 juni plaats. Het LDE-traineeship start op 1 september 2022

Heb je interesse of vragen?

Meld je via de link aan voor de vrijblijvende online informatiesessies op 4 april van 13.00-14.00 en 14.15-15.15.

Vragen over het LDE Traineeship zelf?
Stuur een e-mail aan TraineeshipLDE@tudelft.nl

Acquisitie wordt niet op prijs gesteld.

Informatie voor opdrachtgevers vanuit de Universiteit Leiden, TU Delft en Erasmus Universiteit Rotterdam:

Werk je bij één van de drie universiteiten en bied je een werkplek voor een trainee? Graag gaan we hierover in gesprek. Neem voor contact op met de trainee-coördinator van je eigen universiteit: Traineeshiplde@tudelft.nl

- Universiteit Leiden: Matthijs de Vries
- TU Delft: Haley Lancaster 
- Erasmus Universiteit Rotterdam: Milky Viola Gonzalez

Deel dit bericht:

fvb

twitter

li