trainees 2018
Leiden-Delft-Erasmus Traineeship

Het traineeship van Universiteit Leiden, TU Delft en Erasmus Universiteit Rotterdam

Het traineeship van Universiteit Leiden, TU Delft en Erasmus Universiteit Rotterdam            

Jezelf breed ontwikkelen, een snelle persoonlijke groei en uitdagende opdrachten bij drie verschillende universiteiten, dit wil jij ook! Het 2-jarig LDE traineeship is al sinds 2014 het gezamenlijke traineeprogramma van de Universiteit Leiden, de Technische Universiteit Delft en de Erasmus Universiteit Rotterdam (LDE).

Trainees

Wat ga je doen als LDE trainee?
In totaal worden er per jaar achttien trainees aangenomen, verdeeld over de universiteiten. Zo starten er dus zes LDE trainees per universiteit. Je krijgt als trainee de unieke kans om je in twee jaar tijd op professioneel en persoonlijk vlak volop te ontwikkelen binnen een academische en dynamische werkomgeving.

Je werkt en leert tegelijkertijd. Je ontmoet regelmatig je andere LDE trainees op de universiteit en neemt deel aan het gezamenlijk opleidings- en ontwikkelprogramma met alle achttien LDE trainees

Hoe ziet een traineewerkplek eruit?

We bieden je een uitdagende traineeplek aan bij de faculteit of dienst van een van de universiteiten. Na je eerste jaar rouleer je van traineeplek en heb je de mogelijkheid om een van de andere universiteiten beter te leren kennen.

Je gaat als trainee bijvoorbeeld aan de slag als projectmedewerker / (beleids)adviseur in de faculteit of bij een directie. Je verdiept je bijvoorbeeld in de ontwikkeling van medewerkers, ontwikkelt en toetst beleid of je houdt je bezig met het verbeteren van processen.

Voorbeelden van opdrachten:

 • Onderzoek naar de mogelijkheden voor een coherent programma van onderwijs en onderzoek gericht op inclusiviteit en verantwoordelijkheid.
 • Professional Development voor docenten van de LDE universiteiten herontwikkelen.
 • Communicatie en organisatie van de 2022 The Mobility|Society initiative live event. 
 • Realiseren beleid omtrent studeren met een functiebeperking.
 • Adviseren beleidsvoorbereiding vanuit bedrijfseconomische of fiscale optiek (NB: bedrijfseconomie of bedrijfskunde studierichting vereist).

Wil je meer weten over de projecten van huidige LDE trainees?  Bekijk de video waarin een aantal LDE-trainees aan het woord komt of lees de blogs op de LDE-traineeship website.

Je kan ook ingesprek met huidige trainees tijdens de livestream op 12 en 13 april -  beide dagen van 15.30 tot 16.30: meld je aan via TraineeshipLDE@tudelft.nl

Wat wij vragen 
Je beschikt over een grote mate van zelfstandigheid en je bent breed inzetbaar en flexibel. Je kunt op verschillende niveaus schakelen. Verder ben je een proactieve denker en doener, analytisch, je durft uit je comfortzone te stappen, reflecteert op je eigen handelen en bent in staat jezelf te bewegen in diverse lagen binnen de organisatie.  Je bent tevens in staat om in drukke situaties het hoofd koel te houden, je bent resultaatgericht, in staat om deadlines te halen en gericht op samenwerken. Je bent communicatief sterk in het Nederlands en Engels.

Verder heb je:

 • Het betreft een junior functie waarvoor wij enthousiaste en leergierige trainees zoeken met 0-2 jaar ervaring na afstuderen!
 • Bij de start van het traineeship een academische masteropleiding afgerond (alle studierichtingen zijn welkom).
 • Naast je studie ervaring opgedaan in bijvoorbeeld bestuurlijke- of internationale context, mantelzorg, vrijwilligerswerk, topsport en/of andere (verrassende) interessante nevenwerkzaamheden. 

Wat wij bieden

Een kick-start van jouw carrière als young professional door:

 • Een tweejarig opleidings- en ontwikkeltraject
 • Uitdagende opdrachten die van je vragen projectmatig te werk te gaan. 
 • Intervisie met jouw collega trainees en de mogelijkheid tot gesprekken met een mentor.
 • De mogelijkheid om op diverse universiteiten werkervaring op te doen door roulatie van opdracht en universiteit na jaar 1.  
 • Een krachtig netwerk, inclusief een traineealumni netwerk.
 • Twee keer een aanstelling van één jaar voor 38 uur per week (1,0 fte). 
 • Een salaris gebaseerd op schaal 10.0 in het eerste jaar (€ 2.790,- bruto p/m) en schaal 10.1 in het tweede jaar (€ 2.920,- bruto p/m) bij een volledige aanstelling. 
 • Een aantrekkelijk pakket secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals ruime verlofuren conform de CAO Nederlandse Universiteiten.

Wij hechten veel waarde aan diversiteit en streven ernaar dat het personeelsbestand een afspiegeling is van de maatschappij.

Sollicitatieproces planning 2021:

Solliciteren voor het LDE Traineeship kan vanaf 1 april.  De werving sluit bij 600 sollicitanten of op 25 april - dus wees er snel bij!

Na de brief selectie is de planning als volgt:

 • 1e ronde: speeddates                            11 mei
 • 2e ronde: online assessments               17 - 21 mei
 • 3e ronde: selectiedag                            27 mei
 • 4e ronde: matching op projecten           31 mei tot 10 juni

Bekendmaking van de succesvolle kandidaten vind uiterlijk 10 juni plaats. Het LDE traineeship start op 1 september 2021

Heb je interesse of vragen?

Belangstelling voor deze functie kun je kenbaar maken door vóór 25 april te reageren met jouw motivatiebrief en CV, door hier te klikken. Bij vragen over het verloop van het sollicitatieproces kun je ons bereiken via het volgende emailadres: anita.pot@bmc.nl.

Vragen over het LDE Traineeship zelf?
Stuur een e-mail aan TraineeshipLDE@tudelft.nl
of
meld je via TraineeshipLDE@tudelft.nl aan voor één van de livestream events op 12 en 13 april (15.30 - 16.30) en stel je vragen aan de huidige LDE trainees

Universiteit Leiden, TU Delft en de Erasmus Universiteit hebben de werving en selectie van deze functie exclusief bij BMC/Public Spirit uitgezet en kiezen er daarmee dan ook voor om niet rechtstreeks door andere bureaus benaderd te worden. Acquisitie wordt niet op prijs gesteld.

trainees

Informatie voor opdrachtgevers vanuit de Universiteit Leiden, TU Delft en Erasmus Universiteit Rotterdam:

Werk je bij één van de drie universiteiten en bied je een werkplek voor een trainee? Graag gaan we hierover in gesprek. Neem voor contact op met de trainee-coördinator van je eigen universiteit: Traineeshiplde@tudelft.nl

- Universiteit Leiden: Matthijs de Vries
- TU Delft: Haley Lancaster 
- Erasmus Universiteit Rotterdam: Michelle Verheij

Deel dit bericht:

fvb

twitter

li