Bacheloropleidingen

De nabijheid en ligging van de drie universiteiten biedt uitstekende mogelijkheden voor samenwerking op onderwijs. Die samenwerking maakt gezamenlijk inter- en multidisciplinair onderwijs mogelijk dat verbonden is aan de maatschappelijke thema’s waarop we ons profileren.

De drie universiteiten - of twee van hen -  bieden gemeenschappelijke bacheloropleidingen aan op het grensvlak van disciplines. Deze opleidingen spelen in op nieuwe wetenschappelijke en maatschappelijke ontwikkelingen.

Klinische Technologie

Geavanceerde scans en op maat 3D-geprinte kunstorganen: medische technologie is niet meer weg te denken uit de zorg. Deze innovatieve behandelmethoden vragen echter om een nieuw soort medisch professional. Iemand met medische én technische kennis, die de brug slaat tussen de techniek en de patiënt.  In deze opleiding maak je zowel kennis met de geneeskunde als met de medische technieken die daarin worden gebruikt.

Universiteit Leiden
Technische Universiteit Delft
Erasmus Universiteit Rotterdam

Klinische Technologie: denken en praten als arts en technoloog

Life Science & Technology

Kun je een virus zo bewerken dat het als medicijn werkt? Wat is de overeenkomst tussen penicilline, bier en biologisch afbreekbaar plastic? Hoe verander je een bacterie zodat die echt alles zuivert in het water? Dit leer je bij Life Science & Technology (LST), een gezamenlijke opleiding van de Technische Universiteit Delft en de Universiteit Leiden. 

Universiteit Leiden
Technische Universiteit Delft

Molecular Science & Technology

Wat je eet en drinkt, wat je draagt, wat je op je huid smeert, de mobiele telefoon waarmee je belt, de energie die nodig is in huis en voor vervoer: je dagelijkse leven zit vol chemie. Wil je de fundamentele, industriële en maatschappelijke kanten van chemie echt leren kennen? Dat kan bij Molecular Science & Technology (MST), een unieke opleiding in Nederland die de Technische Universiteit Delft en de Universiteit Leiden samen aanbieden.

Technische Universiteit Delft
Universiteit Leiden

Nanobiologie

Nanobiologie gebruikt de taal van de wiskunde in de context van natuurkunde om de complexiteit van de biologie te doorgronden. Uniek aan de opleiding is dat de sterke fundamentele achtergrond in wiskunde, natuurkunde en moderne biologie al vanaf het allereerste begin wordt aangeboden. Dit is een opleiding van de Technische Universiteit Delft en de Erasmus Universiteit Rotterdam.

Technische Universiteit Delft 
Erasmus Universiteit Rotterdam
’s-Werelds eerste nanobiologen afgestudeerd