Onderzoeksscholen

Casimir Research School

De Casimir Research School (2004) is de gemeenschappelijke onderzoeksschool in de interdisciplinaire natuurkunde van de Universiteit Leiden en de Technische Universiteit Delft. Hier werken 240 PhD studenten, 130 postdocs en 100 vaste onderzoekers aan het front van de fysica. Voor het  onderzoeksprogramma tekenen groepen van het  Kavli Instituut voor Nanoscience in Delft en het Leids Instituut voor Onderzoek in de Natuurkunde (LION).

Casimir Research School

Nederlands Instituut voor Onderzoek in de Katalyse

Het Nederlands Instituut voor Onderzoek in de Katalyse (NIOK) is een nationale onderzoeksschool. Groepen uit onder andere de Universiteit Leiden en de Technische Universiteit Delft werken samen op het gebied van de (bio)katalyse. NIOK vervult een belangrijke rol in de training en opleiding van aio’s.

NIOK

Advanced School for Computing and Imaging

In de nationale onderzoekschool Advanced School for Computing and Imaging (ASCI) participeren onder andere de Technische Universiteit Delft, de Universiteit Leiden, ErasmusMC en Leids Universitair Medisch Centrum. Het onderzoek binnen ASCI is gericht op twee hoofdthema’s: computersystemen en beeldvormingssystemen.

ASCI