Collaborative Science for Biomedical Breakthroughs

Wil jij een uitdagend onderwerp onderzoeken met andere studenten met verschillende achtergronden? Wil je wetenschap bedrijven die er toe doet? Dan is deze minor de juiste keuze voor jou. Samengesteld uit twee hoofdonderdelen ontwikkel je nuttige vaardigheden op het gebied van communicatie, samenwerking, onderzoek en reflectie terwijl je wetenschappelijk onderzoek doet. 

Je werkt in kleine multidisciplinaire teams die gecoacht worden door een onderzoekswetenschapper en een promovendus. De teams werken samen met de andere teams binnen de minor. Elke week omvat workshops en lezingen over de ontwikkeling van vaardigheden, zelfstandig onderzoek/groepsstudie en een symposium over kennisintegratie.  Meer informatie

LDE

Dit zijn de redenen om te kiezen voor een Leiden-Delft-Erasmus minor:

1. Je krijgt multidisciplinair onderwijs van drie topuniversiteiten.
2. Je leert over urgente maatschappelijke vraagstukken en nieuwe oplossingsrichtingen.
3. Je ontmoet studenten en docenten vanuit verschillende studierichtingen.
4. Je werkt aan cases van bedrijven, overheden en NGO's.
5. Je bouwt een netwerk op in Leiden, Den Haag, Delft en Rotterdam.

> Nieuwsgierig? Alle Leiden-Delft-Erasmus minoren vind je hier

  • Toegangseisen: Deze minor staat open voor alle studenten van de Universiteit Leiden, TU Delft en Erasmus Universiteit Rotterdam.
  • Aantal plaatsen: 36. Studenten van elk van de universiteiten maken evenveel kans op plaatsing.
  • Taal: De voertaal voor alle Leiden-Delft-Erasmus-minoren is Engels.
  • EC: Alle minoren hebben een samenhangend programma van 30 EC. Het is mogelijk voor EUR studenten om alleen het eerste blok van 15 EC te volgen. 
  • Locatie: De colleges en werkgroepen vinden plaats in een of meerdere van deze steden: Leiden, Delft, Den Haag, Rotterdam.
  • Aanmelding: Je meld je aan voor een Leiden-Delft-Erasmus minor via eduXchange.
  • Selectie: Sommige Leiden-Delft-Erasmus minoren zijn een selectie-minor. Check de aanmelddatum op eduXchange.nl.

Docenten over deze minor:

Dimphna MeijerDr. Dimphna Meijer (Assistant Professor Bionanoscience, docent en begeleider in CSBB minor): "Ik ben erg enthousiast om als docent deel uit te maken van deze nieuwe joint minor. De mix van samenwerking, communicatie, reflectie en onderzoeksvaardigheden zal voor de studententeams een compleet nieuwe aanpak zijn om te werken aan belangrijke biomedische vraagstukken. Ik kan niet wachten om het eerste symposium bij te wonen waar de teams hun bevindingen presenteren!"

 

 

eduXchange