Re-Scape Colloquia:de impact van COVID-19 op massatoerisme in werelderfgoedsteden

Startdatum
Einddatum
Locatie
Online

De huidige COVID-19-crisis heeft veel onvoorziene bijwerkingen; een daarvan is een daling van het massatoerisme in steden die bekend staan ​​om hun bewaard gebleven erfgoed zoals Amsterdam, Rome, Venetië en Parijs.

In een webinar georganiseerd door het Leiden-Delft-Erasmus Centre for Global Heritage and Development gaan verschillende specialisten in op de impact van COVID-19 en massatoerisme op werelderfgoedsteden. Het panel bespreekt vragen als: Hoe reageren steden en hun inwoners als het massatoerisme terugkeert? Welke maatregelen kunnen of moeten er nu genomen worden terwijl het massatoerisme stilstaat? Hoe worden onderwijs en onderzoek over massatoerisme beïnvloed? Hoe wordt erfgoedonderwijs in het algemeen beïnvloed door de coronacrisis? Dit webinar gaat in op deze vragen met hulp van lokale en internationale experts op het gebied van erfgoedtoerisme, erfgoededucatie, digitale geesteswetenschappen en historische archeologie. Het doel is om inzicht te krijgen in hun specifieke ervaringen om de effecten van COVID-19 op toerisme en erfgoed te begrijpen.

 

Eldris con AguilarDeze online re-scape is een initiatief van dr. Eldris Con Aguilar. De sprekers en het programma worden binnenkort gepubliceerd.
Meer informatie