Hackathon voor een circulair Den Haag

Startdatum
Einddatum
Locatie
Campus Leiden - Turfmarkt 99 Dan Haag - Room 2.59

Spui den haag

Hoe circulair is Den Haag?

Doe mee aan de datahackathon Urban Metabolism van het Leiden-Delft-Erasmus Centre for Sustainability

Het Leiden-Delft-Erasmus Centre for Sustainability gaat een dashboard bouwen voor de Gemeente Den Haag om inzicht te geven in materiaal- en afvalstromen. Daarmee brengen ze het zogenoemde stedelijk metabolisme in kaart. Allereerst richt het Centre zich op bouwmaterialen, biomassa en kritieke materialen en wil antwoord geven op vragen als:

  • Hoeveel bouwmateriaal wordt er geïmporteerd in Den Haag?
  • Hoe, waar en in welk type gebouwen wordt dit materiaal gebruikt?
  • Wat voor soort afvalstromen zijn er?
  • Welke kritieke materialen worden er in Den Haag gebruikt?
  • Hoeveel wordt er gerecycled en hoeveel eindigt er als afval?

Visualisatie van data geeft meer inzicht

Om bovenstaande vragen te beantwoorden wordt er data verzameld en gevisualiseerd in een dashboard. Daarvoor wil het Centre for Sustainability een dataplatform en dashboard bouwen, volgens het concept van de internationale organisatie Metabolism of Cities. Zij hebben dit eerder al voor andere steden gerealiseerd en ondersteunen nu dit project in Den Haag.

Help mee met deze datahackathon!

Ben jij geïnteresseerd in Urban Metabolism en vind je het leuk om kennis te maken met het Leiden-Delft-Erasmus Centre for Sustainability? Schrijf je dan in voor deze hackathon en help mee met het verzamelen en uploaden van data. Je bent van harte welkom!