Circular South Holland Challenge: ‘Produce ideas for a green future’

logo Challenge Circulair Zuid-HollandMet de Challenge Circulair Zuid-Holland slaan de provincie Zuid-Holland, de Natuur- en Milieufederatie Zuid-Holland en het Leiden-Delft-Erasmus Centre for Sustainability de handen ineen om vóór 17 oktober zoveel mogelijk ideeën voor een groene toekomst en economische groei op te halen bij studenten en young professionals.

Tijdens het Festival van de Toekomst op 10 november, een initiatief van de Provincie Zuid-Holland, worden de beste acht ideeën gepresenteerd voor een jury. De meest kansrijke ideeën zullen, naast een geldprijs, uiteindelijk een plek krijgen in de toekomstagenda voor Zuid-Holland.

'Bewijsbare impact'

Prof. dr. Arnold TukkerArnold Tukker, hoogleraar Industrial Ecology aan de Universiteit Leiden en wetenschappelijk directeur van het Centre for Sustainability, is lid van deze jury. Bewijsbare impact, daar zal hij vooral op letten, zo verklaarde hij op de website van de Challenge Circulair Zuid-Holland, waar hij uitlegt waarom hij deze prijsvraag belangrijk vindt:

'Om daadwerkelijk tot een circulaire regio te komen, zullen we met de provincie een transitie door moeten maken. Dat betekent een compleet nieuwe opzet van ons systeem: van materiaalstromen, business-modellen, overheidshandelen en economische waardering. Dat soort veranderingen komt over het algemeen niet van bestaande partijen, die er belang bij hebben om de situatie zo te laten omdat ze daar hun geld mee verdienen. Daar hebben we dus nieuwe partijen met nieuwe ideeën voor nodig, maar ook veel draagvlak uit de samenleving. Met deze prijsvraag hoop ik dat een paar hele goede ideeën worden opgehaald en een paar lastige barrières worden geïdentificeerd. Zodat de provincie de komende jaren weet wat haar te doen staat.'
Lees het hele interview

Belangrijke data

  • 17 oktober: deadline indienen ideeën 
  • 10 november: Festival van de Toekomst in Den Haag

Contactpersoon

Contactpersoon bij het Centre for Sustainability is Gertjan de Werk, associate director.
Contactgegevens

Informatie en indienen ideeën

More information:
Website Challenge Circulair Zuid-Holland
Ga direct naar de briefing (deadline is 17 oktober!)
Centre for Sustainability
Festival van de Toekomst op 10 november