trainees
Leiden-Delft-Erasmus Traineeship

Het traineeship van Universiteit Leiden, TU Delft en Erasmus Universiteit Rotterdam       

Ben jij een startende academische professional en wil jij aan de slag bij een toonaangevende universiteit? Dan is een plek in het 2-jarig LDE traineeship van de Universiteit Leiden, de Technische Universiteit Delft en de Erasmus Universiteit Rotterdam (LDE) wellicht iets voor jou!

Wat je gaat doen als trainee in het LDE - traineeship

Als trainee krijg je de unieke kans om je in twee jaar tijd op professioneel en persoonlijk vlak volop te ontwikkelen binnen een academische en dynamische omgeving. De beschikbare opdrachten zijn zeer divers en een kenmerk van elke opdracht is dat jij als trainee verbinding, kruisbestuiving en vernieuwing mogelijk maakt en daarmee een actieve bijdrage levert. Je gaat bijvoorbeeld aan de slag als:

 • Projectsecretaris Strategic Development
 • Projectmanager op een faculteit
 • (Beleids)adviseur Onderwijs & Studentzaken
 • Business Analist op centraal niveau
 • Projectmedewerker binnen een LDE centre of op strategische thema’s als diversiteit of internationalisering
 • Adviseur procesoptimalisatie, bijvoorbeeld op het gebied van dienstverlening
 • Begeleider van implementatietrajecten van centraal naar facultair niveau
 • Finance trainee, gericht op de functie van Business Controller waarbij het traineeprogramma zich richt op een mix van centrale en facultaire activiteiten.

Geïnteresseerd in wat jouw voorganger LDE trainees ervaren? Lees hier hun blog: www.ldetraineeship.nl.

Naast jouw opdracht neem je deel aan een intensief opleidingsprogramma en heb je regelmatig intervisiebijeenkomsten met jouw collega LDE trainees.

Wat wij vragen

Bij de start van het traineeship in september heb je een academische masteropleiding afgerond. Daarnaast heb je maximaal 2 jaar werkervaring en naast je studie heb je de nodige bestuurlijke-, internationale- of andere relevante werkervaring opgedaan. Je beschikt over een grote mate van zelfstandigheid en bent breed inzetbaar en flexibel. Verder ben je een proactieve denker en doener, je durft uit je comfortzone te stappen, reflecteert op je eigen handelen en bent in staat te acteren op verschillende niveaus. Je wordt geselecteerd op de competenties analytisch denken, samenwerken, initiatief nemen, resultaatgerichtheid en zelfreflectie.

De Universiteiten hechten groot belang aan diversiteit en streven ernaar dat het personeelsbestand een afspiegeling is van de maatschappij.

Wat wij bieden

 • Interessante opdrachten aan één of meerdere toonaangevende universiteiten.
 • Een tweejarig opleidings- en professionaliseringtraject met collega trainees, dat wordt begeleid door een gerenommeerd opleidingsinstituut.
 • Intervisie met jouw collega trainees en de mogelijkheid tot gesprekken met een mentor.
 • Roulatie na één jaar, tussen instellingen of binnen de universiteit.
 • Twee keer een aanstelling van één jaar voor 38 uur per week (1,0 fte).
 • Een salaris gebaseerd op schaal 10.0 in het eerste jaar (€ 2.588,- bruto p/m) en schaal 10.1 in het tweede jaar (€ 2.709,- bruto p/m) bij een volledige aanstelling.
 • Een aantrekkelijk pakket secundaire arbeidsvoorwaarden (CAO Nederlandse Universiteiten).

Sollicitatieproces

Voor dit traineeship solliciteer je uiterlijk maandag 14 mei direct bij één van deze drie universiteiten. Maak dus een keuze voor de universiteit waar je je eerste jaar in het LDE traineeship wilt starten. Via onderstaande links vind je per universiteit de informatie die je hiervoor nodig hebt zoals het vervolg van het sollicitatieproces en de relevante data.

Universiteit Leiden: LDE traineeship
TU Delft: LDE traineeship  
Erasmus Universiteit Rotterdam: LDE traineeship

Wanneer je een plek binnen het traineeprogramma krijgt toegewezen volgt een ontwikkelassessment op 2 juli 2018. De officiële start van het LDE traineeship is op maandag 3 september 2018.

Acquisitie wordt niet op prijs gesteld