trainees
Projecten gevraagd voor onze Leiden-Delft-Erasmus trainees

Gevraagd: projecten voor 2e-jaars Leiden-Delft-Erasmus trainees

Voor onze tweedejaars Leiden-Delft-Erasmus trainees zijn we op zoek naar projecten. We zijn op zoek naar ideeën die vragen om creatieve en innovatieve aandacht en die uitdagend zijn. De trainees gaan op een designthinking manier aan de slag met de innovatie-uitdagingen. Zij worden vanuit opleidingsbureau “De baak” hierin begeleid.  

Richtlijnen:

  1. Formuleer het als een Big Hairy Audacious Goal (BHAG). Hiermee bedoelen we: formuleer een aantrekkelijk beeld van dat waar we naar op zoek zijn. Een bekend voorbeeld is de speech van Kennedy over de uitdaging om naar de maan te gaan. In het zicht, maar nog buiten bereik.
  2. Formuleer het als een vraag, niet als een idee. Hoe kunnen we…? Als je de oplossing al weet dan kun je het beter gewoon met bijv. Agile methoden verder uitwerken. Wij zoeken vragen waar we met zijn allen nog niet uit zijn, maar wel geloven dat het belangrijk is om hier verdere stappen in te zetten.
  3. Formuleer de uitdaging niet verantwoord, maar knisperend. “Hoe kunnen we een duurzaam systeem opzetten dat onze multiculturele samenleving financieel gezond kan ondersteunen?” Het is een vraag die klopt, maar die je niet prikkelt of bijblijft. We zoeken iets dat raakt.
  4. Breng focus aan. Mensen raken al snel verloren als zij teveel ruimte krijgen. Tegelijkertijd willen we ze niet in één oplossing of richting vastzetten.
  5. Denk van buiten naar binnen toe.

Voorbeelden:

Hoe zorgen we dat de leegstand in gemeentelijke panden afneemt? (Gemeente Utrecht)
Hoe zorgen we dat particulieren heel makkelijk pakjes verzenden? (PostNL)
Hoe kunnen we jongeren betrekken bij hun pensioen, terwijl dit voor hen gevoel nog bijzonder ver weg staat?
Hoe geven we demente bejaarden, die een gevaar zijn voor zichzelf en anderen, het gevoel van vrijheid? (Philadelphia Zorg)

Samengevat:

Hoe kunnen we…? Waarbij we rekening moeten houden met…

Meer informatie en indienen:

Meer informatie over het tweedejaars traineeship kunt u vinden op onze website.
Projecten of ideeën kunt u indienen bij Gytha Rijnbeek, G.Rijnbeek@tudelft.nl