Traineeprogramma

De Universiteit Leiden,  de TU Delft en de Erasmus Universiteit Rotterdam bieden sinds 2014 een gezamenlijk tweejarig managementtraineeprogramma aan.

Managementtrainees volgen verschillende trainingen waarmee ze hun kwaliteiten zo goed mogelijk ontwikkelen. Daarnaast worden ze door middel van intervisies en themalunches verder ondersteund in hun persoonlijke ontwikkeling.

Tijdens dit programma kiezen trainees minimaal twee keer voor een nieuwe traineeplek bij een van de faculteiten of diensten van een van de drie universiteiten. Denk bijvoorbeeld aan het in teamverband opzetten van het internationaliseringsbeleid van een faculteit of van een nieuwe opleiding. Of aan het uitvoeren van een project op het gebied van financiën, of onderzoek en onderwijs.

Trainees krijgen twee jaar lang een kijk in de bedrijfsvoering van verschillende universiteiten en de kans om zich zowel professioneel als persoonlijk te ontwikkelen. Het traineeship biedt  veel ontplooiingskansen en vanaf de eerste dag heb je als trainee een uniek netwerk.

1 mei 2015 zijn 12 trainees gestart bij het LDE traineeprogramma. 
1 september 2016 zijn 16 LDE trainees gestart.  
1 september 2017 zijn er weer 17 nieuwe LDE trainees gestart.

Informatie

Blog trainees 2016 en 2017 'LDE traineeship'
Blog trainees 2014 en 2015 'University Trainees'