trainees
Zestien jonge ambitieuze trainees aan de slag

Zestien jonge ambitieuze trainees aan de slag bij Leiden-Delft-Erasmus

Aan het begin van dit academische jaar maakten zestien nieuwe LDE managementtrainees kennis met elkaar. Tijdens deze bijeenkomst werden de trainees geïnformeerd over het LDE traineeprogramma en zij werden geprikkeld om na te denken over het bevorderen van de samenwerking en de kennisoverdracht in de groep.

Trainees Delft
Trainees TU Delft

Campusontwikkeling of het opzetten van een alumnibeleid

De Universiteit Leiden, de TU Delft en de Erasmus Universiteit Rotterdam bieden sinds 2014 een gezamenlijk tweejarig managementtraineeprogramma aan. Tijdens dit programma kiezen trainees minimaal twee keer voor een nieuwe traineeplek bij een van de faculteiten of diensten van een van de drie universiteiten. Traineeplekken van dit jaar zijn: meewerken aan de campusontwikkeling, het opzetten van een alumni beleid gericht op de banenmarkt en bij de dienst Finance meewerken aan de Planning & Control cyclus. Er starten dit jaar zes trainees in Leiden, zes trainees in Delft en vier trainees in Rotterdam.

Trainees Rotterdam
Trainees Erasmus Universiteit Rotterdam

Persoonlijke ontwikkeling

De trainees volgen verschillende trainingen waarmee ze hun kwaliteiten zo goed mogelijk ontwikkelen. Daarnaast worden ze door middel van intervisies, mentoren en themalunches verder ondersteund in hun persoonlijke ontwikkeling. Dit jaar zal de nadruk liggen op een toekomstgericht opleidingsprogramma wat verder reikt dan alleen het leren van basisvaardigheden. Nieuw is dit jaar dan ook het individuele coaching traject. “Dit is een ideale kans om mezelf te ontwikkelen. De ervaringen kan ik meenemen naar een andere plek binnen de drie universiteiten.”, vertelt Nadine Stokkink, managementtrainee aan de Universiteit Leiden. 

Trainees leiden
Trainees Universiteit Leiden 

Uniek netwerk

Trainees krijgen twee jaar lang een kijk in de bedrijfsvoering van verschillende universiteiten en de kans om zich zowel professioneel als persoonlijk te ontwikkelen. Het traineeship biedt veel ontplooiingskansen en vanaf de eerste dag heb je als trainee een uniek netwerk.