Een minor volgen bij een van de partneruniversiteiten?!

Als onderdeel van hun bacheloropleiding volgen de meeste studenten een minor. Vorig studiejaar hebben de Leiden-Delft-Erasmus universiteiten al hun verbredende minoren opengesteld voor elkaars studenten. Daarmee zetten ze een stap naar het realiseren van een belangrijke doelstelling van de samenwerking: het verbreden en het onderling beter toegankelijk maken van hun onderwijs. Verbredende minoren zijn bedoeld voor studenten van diverse opleidingen en er is geen specialistische voorkennis voor nodig. Twee derde van de plaatsen bij deze minoren blijft bestemd voor de eigen studenten; een derde is bestemd voor de “gaststudenten”, die zich er in mei voor moeten aanmelden.

De minorruimte biedt studenten de mogelijkheid om zich buiten de grenzen van de eigen opleiding of universiteit te oriënteren of om zich juist verder te verdiepen in de eigen discipline. Met een goed gekozen minor vullen studenten hun eigen opleiding aan met kennis, inzicht en vaardigheden uit de eigen of andere disciplines. Ook kunnen ze ermee voorsorteren voor de master die ze willen volgen na hun bachelor. Door hun minorenaanbod te verbreden, vergroten de universiteiten de keuzemogelijkheden voor studenten. Die krijgen de mogelijkheid om niet alleen over de grenzen van hun discipline, maar ook over die van hun eigen universiteit heen te kijken. Zo’n minor volgen bij een van de partneruniversiteiten kan bovendien, net als een studieverblijf in het buitenland, een interessante toevoeging zijn aan hun cv.

Gezamenlijke minoren

In de nabije  toekomst willen de universiteiten ook meer gemeenschappelijke, multidisciplinaire minoren aanbieden, waarin docenten van twee of drie van de partneruniversiteiten de vakken verzorgen en studenten van verschillende opleidingen werken aan multidisciplinaire vraagstukken. Nu kunnen alle studenten al kiezen uit twee gemeenschappelijke minoren: de Leiden-Delft-Erasmus minor Responsible Innovation en de Leiden-Delft minor Security, Safety and Justice. Daarnaast is er voor studenten van (bio-)technologische opleidingen die geïnteresseerd zijn in het snijvlak tussen geneeskunde en techniek de minor Geneeskunde voor Technische studenten.

Meer informatie vindt u op:
De minorenpagina van deze website