Workshop "Cursus redesign' voor docenten

Startdatum
Einddatum
Locatie
faculteit Geesteswetenschappen Universiteit Leiden, Cleveringaplaats 1

Gebaseerd op het succesvolle concept 'Academic Teaching Lab' organiseert het Leiden-Delft-Erasmus Centre for Education and Learning een workshop voor docenten 'Kick-start your course redesign' waarin docenten aan de slag gaan met vernieuwing van hun cursus.

kick start

Doelgroep
Aan deze kick-start kunnen 24 gekwalificeerde docenten van de Universiteit Leiden, TU Delft en Erasmus Universiteit Rotterdam meedoen die de vakken of modules waarin zij doceren willen vernieuwen.

Workshop-inhoud
In deze workshop gaan docenten aan de slag met de vernieuwing van hun cursus. Daarbij kiezen ze zelf een leerdoel van hun cursus en bedenken vervolgens hoe activiteiten en materialen, ondersteuning en beoordeling, gerelateerd aan dit leerdoel, vernieuwd kunnen worden. Het uitgangspunt van de vernieuwing is activerend en blended (combinatie van fysiek en digitaal) onderwijs.

> Meer informatie en een korte video over het Academic Teaching Lab vind je hier.  

Methode
We werken in deze workshop volgens de Carpe Diem-methode, gericht op herontwerpen richting blended onderwijs. De docenten inspireren en helpen elkaar en worden bij het herontwerpen van hun cursus ondersteund door ervaren coaches.

Locatie
Faculteit Geesteswetenschappen Universiteit Leiden
Cleveringaplaats 1 2311 BD Leiden

Datum en tijdstip
Dinsdag 25 September 2018 9:00 - 13:30 uur. Aansluitend is er een lunch.

Aanmelden
Stuur uw voorstel voor 31 augustus 2018 aan info@educationandlearning.nl. Geef in dit voorstel aan welk vak of module het betreft en wat het leerdoel is dat u centraal wilt stellen tijdens deze workshop. Geef ook uw ambitie aan: waarom wilt u dit vak vernieuwen en wat wilt u hiermee bereiken? Aan deelname zijn geen kosten verbonden, er is plek voor max. 24 personen en plaatsing gaat op volgorde van tijdstip van aanmelding.

Bij vragen, neem contact op met Sylvia Walsarie Wolff, centremanager van het Leiden-Delft-Erasmus Centre for Education and Learning: C.S.F.WalsarieWolff@tudelft.nl.