operatiekamer

Gezondheid

Met drie universiteiten die elkaar versterken in life sciences, medisch onderzoek en technologie, twee academische ziekenhuizen - het Erasmus MC en het Leids Universitair Medisch Centrum - en het grootste cluster aan life science bedrijven in Nederland, kan de regio Delft-Leiden-Rotterdam grote stappen zetten in de innovatie van de gezondheidszorg en het medisch en medisch-technologisch onderzoek. Samenwerking hierin is dan ook vergevorderd.

Medical Delta

Medical Delta is het medisch-technologische consortium van de drie universiteiten, het Erasmus MC en het Leids Universitair Medisch Centrum, plus overheden en bedrijven.
Medical Delta

Protonenkliniek

Het Holland Particle Therapy Centre (HollandPTC) wordt de eerste protonenkliniek in Nederland. HollandPTC is een initiatief van een consortium van LUMC, Erasmus MC en TU Delft.
HollandPTC

Opleiding Klinische Technologie

Klinische Technologie is een interdisciplinaire bacheloropleiding van de Universiteit Leiden, de TU Delft en de Erasmus Universiteit Rotterdam die studenten opleidt tot technisch-medisch professional in een medisch behandelteam.
Bachelor Klinische technologie

Opleiding Nanobiologie

Nanobiologie is een nieuw onderzoeksveld op het grensvlak van natuurkunde, biologie en geneeskundig onderzoek. De TU Delft en de Erasmus Universiteit Rotterdam bieden samen een bachelor en master Nanotechnologie aan.
Opleiding Nanobiologie

KIC ‘Healthy Living and Active Ageing’

Medical Delta speelt een belangrijke rol in EIT Health, een Knowledge and Innovation Community (KIC) van het European Institute for Innovation & Technology. Hierin participeren 140 partners uit 14 EU-landen. Hun doel: één gemeenschappelijke strategie ontwikkelen om zorg en welzijn in Europa op langere termijn veilig te stellen.
EIT Health

'Frugal Innovation' in de gezondheidszorg

In het Leiden-Delft-Erasmus Centre for Frugal Innovation in Africa (CfIA) is innovatie in de lokale gezondheidszorg een van de aandachtsgebieden.
CfiA   
de 'frugal thermometer'