Vacatures bij de Leiden-Delft-Erasmus Universiteiten

Vacature Onderwijscoördinator LDE Honours Specialisation Sustainability & Praktijkprojecten CML (0,8 fte)
Centrum voor Milieuwetenschappen (CML) en de Alliantie Leiden-Delft-Erasmus-Universities (LDE) zoeken per 1 juni 2022 een Onderwijscoördinator LDE Honours Specialisation Sustainability & Praktijkprojecten CML (0,8 fte). Vacaturenummer: 22-151

De werkzaamheden

Centrum voor Milieuwetenschappen Leiden (CML) is op zoek naar een onderwijscoördinator voor de nieuwe LDE Bachelor Honours Specialisation Sustainability (0,4 fte) én de coördinatie van praktijkprojecten voor andere onderwijsprogramma’s van CML (0,4 fte).

LDE Bachelor Honours Specialisation Sustainability
De LDE Bachelor Honours Specialisation Sustainability is een nieuw extracurriculair onderwijsprogramma dat vanaf het academisch jaar 2022-2023 zal worden aangeboden aan gemotiveerde en bovengemiddeld presterende bachelorstudenten die extra uitdaging zoeken. De nieuwe Honours Specialisation is een gezamenlijk initiatief van de Honours Academies van de Universiteit Leiden, de Technische Universiteit Delft en de Erasmus Universiteit Rotterdam en het LDE Centre for Sustainability, met als penvoerder CML. Een praktijkopdracht voor een externe opdrachtgever zal onderdeel uitmaken van het onderwijsprogramma. Het betreft de allereerste honoursspecialisatie in LDE verband. Daarmee werk je dus concreet in de voorhoede van (extracurriculaire) onderwijsontwikkeling.

Als coördinator ben je verantwoordelijk voor het coördineren van de onderwijsprocessen, de werving, selectie en begeleiding van studenten en het relatiemanagement met externe opdrachtgevers. Je werkt nauw samen met de stuurgroep en docenten van het onderwijsprogramma.

Maatschappelijke projecten voor het onderwijs van CML
Naast de LDE Honours Specialisation verzorgt CML onderwijs voor de opleidingen Industrial Ecology (Leiden/TU Delft), Governance of Sustainability (Leiden/Den Haag) en de minor Sustainable Development (Leiden). Deze onderwijsprogramma’s werken ook met praktijkopdrachten. We zoeken een onderwijscoördinator die de werving, uitvoering en evaluatie van deze praktijkopdrachten coördineert, in samenwerking met de docenten, maatschappelijke organisaties en LDE Centre for Sustainability.

Als coördinator ben je verantwoordelijk voor het werven van praktijkprojecten, het organiseren en coördineren van de aanmeld- en selectieprocedure voor projecten, het ontwikkelen van marketing materiaal en het informeren van praktijkpartners voor, na en tijdens de onderwijsperiode. Daarnaast ondersteun je de docentstaf tijdens de onderwijsperiode en coördineer je de verspreiding van de resultaten, bijvoorbeeld door het organiseren van een symposium.

De werkzaamheden als onderwijscoördinator bestaan uit:
•    Het ondersteunen van de docenten bij (de ontwikkeling van het) onderwijsprogramma(s) en waaronder het organiseren en notuleren van docentenvergaderingen;
•    Coördinatie van de samenwerking met externe opdrachtgevers; 
•    Vormgeving en productie van wervingsmateriaal voor websites en sociale media-kanalen en organiseren van voorlichtingsbijeenkomsten;
•    Implementeren van de selectieprocedure en ondersteunen van de selectiecommissie voor de honours specialisation;  
•    Adviseren van studenten bij vragen over o.a. toelating, inschrijving en de honours onderwijsprogramma’s;
•    Beantwoorden van vragen en verstrekken van informatie aan docenten en andere betrokkenen over de honours specialisation;
•    Uitvoeren van administratieve en faciliterende werkzaamheden zoals roostering van zalen, inrichting van het Learning Management Systeem (Brightspace), afstemmen met de onderwijsadministratie, verspreiding van de onderzoeksresultaten van studenten en aanleveren van managementinformatie met betrekking tot instroom en uitstroom;
•    Coördineren van de kwaliteitszorgcyclus, analyseren van evaluatieresultaten en voorstellen doen voor verbetering betreffende de onderwijsorganisatie;
•    Financieel beheer: het monitoren van de uitgaven, afstemmen met de controller en input leveren voor de begroting.
•    Financieel beleid: ontwikkelen van een voorstel over mogelijke inbedding van de honours specialisation na de pilotfase (2 jaar). 
•    Verspreiding van resultaten van de praktijkprojecten, i.s.m. de docentenstaf, studenten en maatschappelijke organisaties.

Je profiel

•    Je beschikt over uitstekende organisatorische vaardigheden; 
•    Je hebt affiniteit met de doelgroep, met wetenschappelijk onderwijs en de samenwerking met maatschappelijke organisaties; 
•    Universitair werk- en denkniveau (masterniveau);
•    Je brengt je ideeën met enthousiasme en weet anderen te winnen voor je plannen;
•    Je blijft kalm en gestructureerd werken als verschillende mensen een beroep op je doen;
•    Je kunt snel schakelen tussen verschillende werkzaamheden en weet daarbij zelfstandig prioriteiten te stellen; 
•    Goede schriftelijke en mondelinge communicatieve vaardigheden, zowel in het Nederlands als in het Engels.

CML, LDE Alliantie Honours en LDE Centre for Sustainability
De focus van het CML (faculteit Wiskunde en Natuurwetenschappen, Leiden) ligt op onderzoek en onderwijs binnen het interdisciplinaire veld van de Milieuwetenschappen. CML heeft twee afdelingen: Industrial Ecology (CML-IE) en Environmental Biology (CML-EB).  Bij het CML werken circa 130 wetenschappers en ondersteunende staf. Verder werkt het CML samen met de TU Delft en de Erasmus Universiteit in het Leiden-Delft-Erasmus Centre for Sustainability (LDE-CfS), met Naturalis Biodiversity Centre, en met andere partners.

De Universiteit Leiden, de Technische Universiteit Delft en de Erasmus Universiteit Rotterdam werken samen in de strategische alliantie Leiden-Delft-Erasmus-Universities (LDE). Het oplossen van grote maatschappelijke vraagstukken vraagt om een intensieve gezamenlijke inzet van universiteiten, in nauwe samenwerking met maatschappelijke partners. De drie universiteiten bundelen daarom sinds 10 jaar hun krachten op het gebied van onderzoek en onderwijs. In het collegejaar 2022-2023 zal de LDE Bachelor Honours Specialisation Sustainability van start gaan. Honoursonderwijs is extracurriculair, interdisciplinair onderwijs voor studenten die naast hun reguliere opleiding een extra uitdaging zoeken. Aan docenten biedt het honoursonderwijs veel ruimte voor onderwijsinnovatie.

Het LDE Centre for Sustainability richt zich op duurzaamheidsvraagstukken en de transitie naar een circulaire economie, in relatie tot stedelijk gebied, agrifood en circulaire industrie. Wetenschappers en studenten van Universiteit Leiden, de Technische Universiteit Delft en Erasmus Universiteit Rotterdam werken samen in interdisciplinaire teams en met maatschappelijke partners in Zuid-Holland.

Wij bieden

Een uitdagende werkomgeving binnen een collegiaal team, waarin je samenwerkt met de Honours Academies en docenten van Leiden-Delft-Erasmus, LDE Centre for Sustainability en docenten en ondersteunende staf van het CML. 

Aanstelling (0,8 fte) vindt plaats conform de CAO Nederlandse Universiteiten, in eerste instantie voor de duur van een jaar. Een verlenging behoort tot de mogelijkheden, afhankelijk van gebleken geschiktheid en beschikbare middelen.

Aanstelling zal plaatsvinden bij het Centrum voor Milieuwetenschappen van Universiteit Leiden. Het salaris bedraagt, afhankelijk van opleiding en werkervaring, minimaal € 2.846 en maximaal €4.490 bruto per maand bij een fulltime aanstelling (schaal 10). De Universiteit Leiden kent goede arbeidsvoorwaarden. Zo is er sprake van een eindejaarsuitkering (8,3%), vakantietoeslag (8%), uitstekende opleidingsfaciliteiten, betaald ouderschapsverlof en de mogelijkheid om via een keuzemodel arbeidsvoorwaarden op maat te kiezen. Alle informatie hierover kan je nalezen op: www.universiteitleiden.nl/werken-bij/sollicitatieprocedure-en-arbeidsvoorwaarden.

Contact

Voor vragen over praktijkopdrachten CML of procedure:
Ilse Markensteijn, Programmamanager interdisciplinair onderwijs, LDE Centre for Sustainability, i.d.markensteijn@cml.leidenuniv.nl / 06-34328282

Voor vragen over de honours specialisation:
dr. Aart van Gils, Honours Programme Delft Coordinator, a.vangils-1@tudelft.nl / 06-83486272 

Informatie over het LDE Centre for Sustainability is te vinden op: https://www.leiden-delft-erasmus.nl/nl/centres/centre-for-sustainability 
Informatie over het honoursonderwijs aan de drie universiteiten is te vinden op: Honours Academy -Universiteit Leiden, https://www.tudelft.nl/studenten/onderwijs/honours-programme en https://www.eur.nl/onderwijs/erasmus-honours-academy 
Informatie over het CML is te vinden op: https://www.universiteitleiden.nl/en/science/environmental-sciences  

Solliciteren

Sollicitaties voorzien van het vacaturenummer en vergezeld van een motivatiebrief en cv kunnen tot en met woensdag 30 maart 2022 worden gericht aan het office management, sollicitaties@cml.leidenuniv.nl. De eerste ronde sollicitatiegesprekken vindt plaats op maandag 11 april 2022. Je wordt vriendelijk verzocht beschikbaar te zijn op deze dag.

De LDE Universiteiten streven ernaar een inclusieve gemeenschap te zijn waarin alle studenten en medewerkers zich gewaardeerd en gerespecteerd voelen en al hun mogelijkheden kunnen ontwikkelen. We verwelkomen sollicitaties van mensen die diversiteit in ervaringen en perspectieven kunnen toevoegen aan het team. 

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

 


marketingpanel

Studenten gezocht voor het Leiden-Delft-Erasmus marketingpanel!

Zou je het leuk vinden om kritisch en constructief mee te denken over hoe wij, Leiden-Delft-Erasmus Universities, ons het beste kunnen profileren? Hoe onze website en socials eruit moeten zien om jou en je mede-studenten te bereiken met informatie over het gezamenlijk onderwijs?

Kom dan in het Leiden-Delft-Erasmus marketing testpanel! In 2 korte online sessies in januari-februari leggen we je diverse designs en vragen voor. We zoeken studenten van de Universiteit Leiden, TU Delft en Erasmus Universiteit Rotterdam. Je hoeft geen ervaring te hebben met het Leiden-Delft-Erasmus onderwijs en voor je deelname ontvang je een Bol.com voucher.

Aanmelding