FAQ

Honoursonderwijs volgen aan een andere LDE-universiteit

Heb je interesse in het volgen van honoursonderwijs aan een andere LDE-universiteit? Op deze pagina vind je informatie over de aanmeldprocedure, hoe je je studiepunten kunt overzetten en contactinformatie.

1. Hoe werkt inschrijving aan een andere LDE-universiteit? 

  • Universiteit Leiden: Je meldt je aan via het aanmeldsysteem van het betreffende honoursprogramma zoals vermeld op de studentenwebsite. Daarin kan je aangeven aan welke universiteit je studeert. Na toelating stuurt de Leidse Honours Academy je een e-mail waarin enkele gegevens worden opgevraagd voor het aanmaken van een gastaccount. Zodra de inschrijving afgerond is, krijg je ook automatisch toegang tot de leeromgeving Brightspace.  

  • TU Delft: Je stuurt een mail naar HPD@tudelft.nl en geeft hierin aan welk vak je zou willen volgen. Na toelating stuurt het Honours Programme Delft je een e-mail met een link voor het aanmaken van een gastaccount en het verzoek om enkele gegevens toe te sturen. Zodra de inschrijving afgerond is, krijg je ook automatisch toegang tot de leeromgeving Brightspace. 

  • Erasmus Universiteit Rotterdam: Je stuurt een mail naar grandchallenges@eur.nl en geeft aan dat je mee wilt doen met de selectie. Je wordt vervolgens geïnformeerd over wat er nodig is om mee te doen. Na toelating stuurt het Erasmus Honours Academy je een e-mail met een link voor het aanmaken van een gastaccount en het verzoek om enkele gegevens toe te sturen. Zodra de inschrijving afgerond is, krijg je ook automatisch toegang tot de leeromgeving Canvas. 

2. Wat gebeurt er met studiepunten die ik verdien aan een andere LDE-universiteit? 

  • Universiteit Leiden: Voor deelname aan een Honours Class of het Leiden Leadership Programme ontvang je een certificaat met cijferlijst. Hiermee kan je naar de studentenadministratie van je eigen opleiding met het verzoek deze studiepunten als extracurriculair onderwijs te laten registreren. Wanneer je afstudeert, wordt dit extracurriculaire onderwijs opgenomen op je diplomasupplement.  

  • TU Delft: Voor deelname aan een Honoursvak in Delft ontvang je het aantal EC dat hiervoor staat. Je vraagt hiervoor een transcript aan in Delft, daarmee kun je naar de studentenadministratie van je eigen opleiding met het verzoek deze studiepunten als extracurriculair onderwijs te laten registreren. Wanneer je afstudeert, wordt dit extracurriculaire onderwijs opgenomen op je diplomasupplement. 

  • Erasmus Universiteit Rotterdam: Voor deelname aan een honoursprogramma in Rotterdam ontvang je een certificaat met het aantal EC dat hiervoor staat. Met dit certificaat kun je naar de studentenadministratie van je eigen opleiding met het verzoek deze studiepunten als extracurriculair onderwijs te laten registreren. Wanneer je afstudeert, wordt dit extracurriculaire onderwijs opgenomen op je diplomasupplement. 

3. Bij wie kan ik terecht met vragen over LDE-honoursonderwijs? 

Het honoursprogramma waar je interesse in hebt, helpt je graag verder!   

Gezamenlijke honoursprogramma's 

Universiteit Leiden 

TU Delft 

Erasmus Universiteit Rotterdam