Studenten aan het werk voor Haagse roadmap circulariteit

Woensdag 30 november waren 110 studenten ‘duurzaamheid’ uit de Leiden-Delft-Erasmus universiteiten te gast bij de Gemeente Den Haag. Daar presenteerde Ger Kwakkel, kwartiermaker circulaire economie in Den Haag, de Haagse ambities. Vervolgens kregen de studenten een aantal praktijkcases voorgeschoteld. Gewapend met deze kennis gingen de studenten letterlijk op zoek naar circulariteit. 

De projecten, die de gemeente Den Haag als circulair heeft bestempeld, werden vervolgens door de studenten kritisch geanalyseerd. Deze projecten varieerden van verticale stadstuinen tot een afvalinzamelpunt 2.0 in de Binckhorst. Daar breng je niet langer je afval weg, maar je bezorgt grondstoffen die je niet meer nodig hebt om een nieuw product van te laten maken.

studenten voor roadmap cirulariteit in Den Haag

De excursie was het initiatief van het Leiden-Delft-Erasmus Centre for Sustainability. De 110 studenten waren 50 masterstudenten van het TU Delft keuzevak Engineering for Sustainable Development en 60 bachelorstudenten van de interdisciplinaire minor Sustainable Development (Universiteit Leiden met inbreng van TU Delft en Erasmus Universiteit Rotterdam).

De uitkomsten van deze dag vormen de input voor een roadmap naar een circulair Den Haag, waar de 50 masterstudenten ‘Engineering for Sustainable Development’ in januari een week lang aan gaan werken in een hotel in Scheveningen.

Het Leiden-Delft-Erasmus Centre for Sustainability werkt met kennis- en innovatiehubs. Hiermee combineert het universitair onderwijs en onderzoek met duurzame innovatie in de praktijk. Op diverse plekken in de regio werken wetenschappers en studenten van de drie universiteiten samen met overheden, bedrijven en maatschappelijke organisaties aan concrete innovaties die ze gewapend met hun kennis weer een stap verder brengen.

Meer informatie vindt u op:
Centre for Sustainability