‘Pride is groter dan alleen je eigen werkgever’

LUMCHet Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC), het Erasmus Medisch Centrum, de Universiteit Leiden, de Erasmus Universiteit én de Technische Universiteit Delft vormen sinds kort de LDE Pride. Met deze samenwerking willen de academische organisaties van elkaar leren, de zichtbaarheid van academische pride-organisaties vergroten en gezamenlijk evenementen organiseren.

Ontstaan van LDE Pride

Waarom de pride-organisaties samen gaan werken? Roger Snijder, informatiearchitect LUMC Biobankorganisatie en bestuurslid LUMC Pride: “Pride is groter dan alleen je eigen werkgever. Daarom werken we niet meer alleen binnen onze eigen organisaties aan inclusiviteit, maar nu ook met anderen. Dat is niet alleen leerzaam, maar vergroot ook de draagkracht binnen onze organisaties!”

LUMC Pride heeft een rijke traditie en is al lange tijd een erkend netwerk binnen het LUMC. Het LUMC is een plek waar iedereen zich thuis, veilig en erkend moet voelen. LUMC Pride praat mee over verbeteringen, en vergroot de bewustwording en erkenning binnen het Leidse academische ziekenhuis.

image

Kick-off 30 augustus met pride-dag in het LUMC

Het eerste evenement staat al gepland en is op 30 augustus 2023 in het LUMC. Deze dag wordt georganiseerd in aanloop naar de Pride Leiden botenparade op 2 september 2023 waar het LUMC meevaart.

De pride-dag op 30 augustus wordt georganiseerd door LDE Pride, samen met Workplace Pride. Rector magnificus van de Erasmus Universiteit Annelien Bredenoord geeft een lezing over hoe de Erasmus Universiteit omgaat met diversiteit en inclusiviteit. Ze deelt best practices met een persoonlijke noot. Voorafgaand aan de lezing vindt het Workplace Pride-evenement ‘The Power of Women’ plaats, met workshops over de positie van vrouwen in organisaties, en de verschillen die bestaan ​​in de benadering van mannen en vrouwen. Aansluitend is er de pride-borrel. Het evenement is vrij toegankelijk voor iedereen die zich aanmeldt. Aanmelden kan via dit formulier.

In de toekomst wil de nieuwe alliantie meer bijeenkomsten en evenementen organiseren in de regio’s Leiden, Rotterdam en Delft.

Aansluiting bij andere pride-netwerken

Als het aan Snijder ligt, blijft het niet bij een Zuid-Hollandse samenwerking: “Wij zouden graag aansluiting vinden bij andere academische pride-organisaties door het land. Zo versterken we elkaar en worden we nog zichtbaarder.”