Nieuwe wervingscampagne LDE trainees van start

trainee thumbnailMet de slogan ‘Hey young professional heb jij je master titel al op zak?’ lanceert Leiden-Delft-Erasmus in maart de nieuwe wervingscampagne voor het LDE traineeship.

In dit tweejarige programma gaan 18 recent afgestudeerden op meerdere plekken aan de slag bij de Universiteit Leiden, de TU Delft en de Erasmus Universiteit Rotterdam. Ze starten direct met een interessante opdracht in combinatie met een training- en coachingsprogramma.

maaike snoepVoor de universiteiten is de samenwerking belangrijk, zegt Maaike Snoep, secretaris van het LDE projectbureau en betrokken bij de coördinatie van het traineeprogramma. ‘Het gaat om functies bij stafafdelingen, zoals Personeelszaken, Communicatie, Beleid en Financiën. Dan heb je te maken met een heel competitieve arbeidsmarkt. Slim om een gezamenlijk programma aan te bieden dat extra aantrekkelijk is voor jong talent.’

   We willen de toppositie van de universiteiten benutten om talent aan te trekken.

De troefkaart is de unieke werkomgeving van de universiteiten. Snoep: ‘We willen de toppositie van de universiteiten benutten om talent aan te trekken. Dat komt in de campagne ook duidelijk naar voren. Ook het maatschappelijk belang onderstrepen we, dat past ook bij de Leiden-Delft-Erasmus samenwerking, onder welke vlag het traineeship valt’.

Met het opleidingsprogramma van De Baak krijgen de starters een goede basis voor hun verdere loopbaan. Dat is ook voor de universiteit gunstig, want een deel van de trainees blijft verbonden aan de universiteiten. Doordat de trainees binnen het tweejarige trainee-programma na een jaar wisselen van universiteit bouwen ze aan een stevig netwerk en weten ze op welke punten de organisaties van elkaar kunnen leren.

Lees het verhaal van trainee Esther: 'Ik word als een volwaardig lid van mijn team gezien en krijg veel verantwoordelijkheden'

Het gezamenlijke traineeprogramma loopt al sinds 2013 en is in 2022 geëvalueerd. Met de aanbevelingen uit het rapport wordt het programma nu doorontwikkeld. De nieuwe wervingscampagne is daar een mooi eerste voorbeeld van. Aan onder meer het strategisch invullen van een deel van de traineeplekken en een vernieuwing van het opleidingsprogramma wordt gewerkt.

Meer weten over het LDE traineeprogramma, ook als mogelijke opdrachtgever vanuit de universiteit?

Meer informatie

Volgend artikel