Minister neemt kennis van onderwijsinnovatie

Hoe versterkt online leren de kwaliteit van hoger onderwijs en wat belemmert een brede invoering? OCW-minister Ingrid van Engelshoven sprak daarover op de Campus Den Haag met pionierende docenten en studenten van de Universiteit Leiden, Erasmus Universiteit en TU Delft.

De aanleiding voor het bezoek van de minister op 29 januari is het komende Kamerdebat over digitalisering in het onderwijs. ‘Ik wil hier horen hoe digitalisering in de praktijk werkt’, zei ze in het Haagse Wijnhavengebouw. ‘Het beeld bestaat vaak dat het niet opschiet. Is dat zo?’ Vice-rector Hester Bijl benadrukte dat digitale hulpmiddelen het onderwijs verrijken, maar ook voor nieuwe dilemma’s zorgen. Dat bleek duidelijk uit de verhalen van de diverse docenten en studenten. Lees hier het volledige verslag.  

minister

 

 

 

Uitnodiging Kennisbijeenkomst 'Onderwijsinnovatie en ICT'

Ook nieuwsgierig naar de stand van zaken op het gebied van onderwijsinnovatie en ICT? Het Leiden-Delft-Erasmus Centre for Education and Learning organiseert in samenwerking met het ‘Digital learning and innovation team’ van de Erasmus University Medical Center, een kennisbijeenkomst voor docenten en onderwijskundigen. Op deze middag worden inspirerende voorbeelden gepresenteerd van onderwijsinnovaties met ICT. U bent van harte welkom op dinsdag 13 februari 9.30 – 12.30 in het Onderwijscentrum van het Erasmus MC, Wytemaweg 80, 3015 CN Rotterdam. Klik hier voor meer informatie en aanmelding.