Marcus Specht nieuwe directeur Centre for Education and Learning

Marcus SpechtPer 1 september 2018 is Prof. dr. Marcus Specht benoemd tot wetenschappelijk directeur van het Leiden-Delft-Erasmus Centre for Education and Learning (CEL) en hoogleraar op de leerstoel ‘Digital Education’ bij de faculteit Elektrotechniek, Wiskunde en Informatica van de TU Delft.

Professor Specht was in zijn vorige functie hoofd van de onderzoeksgroep Technology Enhanced Learning van het Welten-instituut, het onderzoekscentrum voor leren, doceren en technologie van de Open Universiteit. Hij zal hier voorlopig als onderzoeker aan verbonden blijven ten behoeve van het uitwisselen van wetenschappelijke kennis met het Centre for Education and Learning. Daarnaast is professor Specht coördinator van de programmalijn Learning and Education van het VSNU-programma De Digitale Samenleving. 

Reacties van de stuurgroep Leiden-Delft-Erasmus

‘Marcus is de juiste man om de kennis en ervaring van de Open Universiteit op het gebied van online en innovatief onderwijs te verbinden met die van de Universiteit Leiden, TU Delft en de Erasmus Universiteit Rotterdam’, reageert Rob Mudde, Vice Rector Magnificus/vicevoorzitter van de TU Delft, namens de stuurgroep van het Leiden-Delft-Erasmus Centre for Education and Learning. ‘Ik denk dat hij met zijn enthousiasmerende persoonlijkheid het Centre for Education and Learning een aantrekkelijke werkomgeving zal maken, die meer talentvolle onderzoekers aantrekt.’

Hester Bijl, Vice Rector Magnificus van de Universiteit Leiden en stuurgroeplid van het Centre for Education and Learning, voegt hier aan toe: ‘We zijn zeer verheugd met de komst van prof. Specht. Met zijn achtergrond zal hij het onderzoek naar ons onderwijs in het Center for Education and Learning verder versterken.’

Biografie:

Na zijn studie psychologie promoveerde Marcus Specht (1967) in 1998 bij de Universiteit van Trier op het onderwerp adaptive information technology. Na een loopbaan in de industrie, kwam hij in 2005 in dienst bij de Open Universiteit Heerlen waar hij onderzoek deed naar competence-based education, learning content engineering en management, en personalization for learning. In 2008 Marcus werd hij benoemd tot hoogleraar Learning Technologies en sinds 2014 was hij coördinerend hoogleraar van het Welten-instituut, onderzoekscentrum voor leren, doceren en technologie en gaf hij leiding aan de onderzoeksgroep Technology Enhanced Learning (TEL).


UITNODIGING ANNUAL MEETING CENTRE FOR EDUCATION AND LEARNING - 19 DECEMBER 2018

Het LDE Centre for Education & Learning houdt haar Annual Meeting dit jaar op 19 december 2018. Directeur Marcus Specht zal hier het nieuwe strategische plan 2019-2024 van het centre presenteren.

U bent van harte welkom om deel te nemen aan deze inspirerende middag met presentaties, discussies en interactieve workshops. Tevens is de Annual Meeting een goede gelegenheid om kennis te maken met de partners van Leiden-Delft-Erasmus op het gebied van onderwijsinnovatie.

Locatie: Het Centre4Innovation, Universiteit Leiden, Schouwburgstraat 2, Den Haag.

> Registratieformulier 

Het programma wordt nog bekend gemaakt op de website van het Centre for Education & Learning.

schouwburgstr

Meer informatie vindt u op:
Leiden-Delft-Erasmus Centre for Education and Learning

Volgend artikel