Wetenschap
Negen wetenschappers in Zuid-Holland krijgen ERC Advanced Grant

Maar liefst negen wetenschappers in Zuid-Holland krijgen ERC Advanced Grant

De European Research Council heeft vandaag de 209 wetenschappers bekend gemaakt die een ERC Advanced Grant van 2,5 miljoen euro ontvangen. Nederland heeft met 17 ontvangers van deze belangrijke beurs een uitstekend resultaat behaald.

Maar liefst negen van die Nederlandse topwetenschappers werken in Zuid-Holland. Het is daarom ook een erkenning van het hoge wetenschappelijke niveau en de innovatieve aanpak van de Universiteit Leiden, het LUMC, de TU Delft, Erasmus Universiteit Rotterdam en het Erasmus MC.

De volgende wetenschappers van de Zuid-Hollandse universiteiten en UMC's hebben een ERC Advanced Grant ontvangen:

Prof.dr. Marc Koper vertelt over het nieuws dat hij de ERC Advanced Grant geeft ontvangen:

De toekenning van negen ERC Advanced Grants betekent een bijdrage van 22,5 miljoen euro aan het wetenschappelijk onderzoek aan de LDE-universiteiten.  

Felle competitie, grote verwachtingen

ERC President Professor Jean-Pierre Bourguignon verklaarde op de website van de ERC: 'For this last ERC call under Horizon 2020, over 200 researchers will be funded to follow their scientific instinct and dreams. Still, the great increase in demand led to a very fierce competition: only 8% of candidates were successful. We look forward to seeing what major insights and breakthroughs will spring from this investment and trust.' 

   Van Chinese geschiedenis tot systems and control en van elektrochemie tot botontkalking, het wordt hier allemaal op wereldniveau bestudeerd.'

 

De kracht van de wetenschap in Zuid-Holland in de breedte

'De uitslag van deze ERC-ronde bewijst wederom de kracht van de wetenschap in Zuid-Holland in de breedte', aldus LDE-dean Wim van den Doel. 'Van Chinese geschiedenis tot systems and control en van elektrochemie tot botontkalking, het wordt hier allemaal op wereldniveau bestudeerd. Dat is bijzonder en daar kunnen we trots op zijn'. 

Meer informatie vindt u op:
Bericht op de website van de ERC
Bericht op de website van de Universiteit Leiden
Bericht op de website van de TU Delft