Leiden-Delft-Erasmus Talks

Op dinsdag 13 oktober vond de eerste online sessie Leiden-Delft-Erasmus Talks plaats. Ter informatie en inspiratie. De opkomst en reacties na afloop waren positief. In de bijlagen onderaan deze pagina vindt u de presentaties. De volgende sessie wordt verwacht voor begin december 2020.

Wim van den Doel

Samenwerken voor de maatschappij 

Een breed scala aan onderwerpen kwam aan bod. Van onderzoeksontwikkelingen en het laatste nieuws uit de Leiden-Delft-Erasmus organisatie tot ambities en toekomstplannen in coronatijden.

Het programma ging van start met een informatieve toespraak door prof. dr. Wim van den Doel, Dean Leiden-Delft-Erasmus Universities. Hij sprak over de nieuwste ontwikkelingen en over de impact van de gezamenlijke inzet van de Leiden-Delft-Erasmus Universities door te werken aan maatschappelijke vraagstukken. De presentatie vindt u in de bijlage hieronder.

Nieuw LDE-Centre: Governance of Migration and Diversity

Mark van OstaijenDr. Mark van Ostaijen presenteerde het recentelijk opgerichte Leiden-Delft-Erasmus Centre Governance of Migration and Diversity. De missie van het centre is het genereren van gedegen kennis voor en invloed hebben op de governance van migratie en diversiteit voor veerkrachtige en inclusieve samenlevingen.

Centre for Sustainability: Ervaringen van studenten

josephine cities cfsJosephine Bosch is recentelijk afgestudeerd aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Ze heeft bij The Cities Hub van het Leiden-Delft-Erasmus Centre for Sustainability haar thesis geschreven, in opdracht van de Gemeente Rotterdam. De Rotterdamse studente boog zich over het circulair maken van afval(verwerking) en specifiek keek ze naar de innovatie van start-ups. In haar presentatie vertelde Josephine over haar onderzoek en haar ervaringen met The Cities Hub.

daan de leur cfsDe Student Board van het Leiden-Delft-Erasmus Centre for Sustainability is verantwoordelijk voor het bedenken en organiseren van evenementen over duurzaamheid en de circulaire economie, gericht op studenten. De Leidse Daan de Leur is lid van deze studentenraad en presenteerde de recent herziene missie en strategie en de plannen voor het komende jaar.

De volgende Leiden-Delft-Erasmus Talks zal via de nieuwsbrief, Twitter en LinkedIn bekend worden gemaakt. U kunt zich ook alvast inschrijven en ontvangt dan een uitnodiging.

Lees hier het volledige verslag 


Hieronder vind u de presentaties.

Bijlagen
Presentatie: LDE Universities - Wim van den Doel (2.39 MB)
Presentatie: Centre Governance of Migration and Diversity - Mark van Ostaijen (2.65 MB)
Presentatie: Centre for Sustainability Cities Hub - Josephine Bosch (2.03 MB)
Presentatie: Centre for Sustainability Students - Daan de Leur (13.62 MB)