Students

Leiden-Delft-Erasmus Space Summer School succesvol afgesloten

In juni werd de Leiden-Delft-Erasmus - NL Space Campus Summer School succesvol afgesloten. Deze summer school vond voor het eerst plaats en komt voort uit het samenwerkingsprogramma Space for Science and Society.

Een divers samengestelde groep van meer dan 35 studenten bezocht gedurende een week vele bedrijven en instellingen op het terrein van de ruimtevaart, van ESA-ESTEC in Noordwijk, het nationale ruimtevaartinstituut SRON in Leiden tot de faculteit voor Lucht- en Ruimtevaart in Delft. De afsluiting vond plaats in het ESA Business Incubation Centre in Noordwijk. Vier teams van studenten presenteerden daar hun werk, onder meer op het terrein van ruimteafval.

Studenten van de Summer School

De meerwaarde van het programma bleek voor de studenten te zitten in de kennismaking met de uiteenlopende disciplines die zich binnen de LDE-universiteiten en in de private sector met de ruimtevaart bezighouden. Zo was er veel enthousiasme voor de ontvangst bij de Leidse rechtenfaculteit waar één van de leidende instituten op het terrein van het ruimterecht is gevestigd. Indruk maakte ook het Galileo Reference Center waar data van satellieten worden ontvangen en verwerkt.

Studenten met drone

Op het terrein van Unmanned Valley konden studenten zelf experimenteren met drones. De Summer School is een succesvolle samenwerking van de LDE-universiteiten en NL Space Campus in Noordwijk.  Ook de bedrijven waaraan de studenten een bezoek hebben gebracht, zijn blij een bijdrage aan de Summer School te hebben geleverd.

In ieder geval is duidelijk dat er ook in 2023 een nieuwe Summer School zal komen. De LDE-projectmedewerker Peter Batenbrug is in ieder geval heel tevreden over de eerste editie ervan: 'Ik ben zeer blij dat de eerste Summer School een succes is geworden en de studenten zo tevreden zijn. Misschien moeten we volgend jaar meer ruimte maken voor de studentenprojecten, maar veel is nu reeds goed gegaan'.