Leiden-Delft-Erasmus Centre Governance for Migration and Diversity brengt boek uit over migratie

gmd boekHet Leiden-Delft-Erasmus Centre Governance of Migration and Diversity (GMD) heeft vandaag het boek De migratiesamenleving: Migratie en diversiteit als gordiaanse knoop uitgebracht.

Dit boek ontrafelt de complexiteit en verwevenheid van migratie en migratie-gerelateerde diversiteit in vraagstukken over onder andere opvang, huisvesting, werk, onderwijs, sociale zekerheid en culturele participatie. Een uniek boek gebaseerd op nieuw onderzoek, geschreven door auteurs die verder kijken dan de grenzen van hun eigen disciplines en die concrete handelingsperspectieven bieden.

 

   Migratie en migratiegerelateerde diversiteit staan permanent in de belangstelling. Zo stellen de 'vluchtelingencrises', Black Lives Matter, bed-bad-brood en groeiende kansenongelijkheid ons voor 'nieuwe' uitdagingen en beleidsopgaven. Vaak ontbreekt het zicht op de complexiteit en de dieper liggende maatschappelijke problemen waar vluchtelingen, asielzoekers en migranten deel van uitmaken. In een permanente crisismodus bestaan geen makkelijke oplossingen.' - De migratiesamenleving: Migratie en diversiteit als gordiaanse knoop

Lees het boek hier

Meer informatie vindt u op:
De migratiesamenleving: Migratie en diversiteit als gordiaanse knoop