Leiden-Delft-Erasmus Centre for Sustainability bouwt Circulair Paviljoen op Innovation Expo 2016

Het Leiden-Delft-Erasmus Centre for Sustainability gaat een circulair paviljoen bouwen op de landelijke Innovation Expo 2016, die 14 april in Amsterdam wordt gehouden. Het thema van de Expo is ‘Sustainable Urban Delta’.

Het Centre for Sustainability doet dit samen met Innofest, een initiatief van acht noordelijke festivals die tegelijkertijd een living lab zijn voor innovatieve oplossingen voor maatschappelijke en technologische uitdagingen. TU Delft is medeoprichter van Innofest.

Circulair Paviljoen

Het te bouwen Circulair Paviljoen is een eendaagse interactieve tentoonstelling die een momentopname biedt van alle dynamiek en hoogtepunten in Nederland op het gebied van de circulaire economie. Onderzoekers zijn er ter plekke aan het werk aan het paviljoen en bezoekers doen mee. Ze verwerken afval in de wanden of werken mee aan het leveren van elektriciteit.

Gertjan de Werk, executive director van het Leiden-Delft-Erasmus Centre for Sustainability:

Het Centre for Sustainability wil zich ontwikkelen tot een open innovatiecentrum, waar wetenschappers en maatschappelijke partners samen empirisch onderzoek en sociale experimenten doen en maatschappelijke behoeften in kaart brengen. Deze  living labs passen daar precies bij en zijn een eerste stap. ‘

Wat is de Innovation Expo?

De Innovation Expo is zowel een tweejaarlijks grootschalig evenement als het bijbehorende netwerk van ruim 4000 ondernemers, beleidsmakers, wetenschappers en initiatiefrijke burgers. De Innovation Expo en de voorbereiding daarop moeten de basis leggen voor een nieuw actief netwerk van pioniers in de circulaire economie, die samen werken aan de technologische doorbraken en innovaties die in de toekomst het verschil maken. De Innovation Expo sluit aan bij de Agenda Stad van het kabinet.


Centre for Sustainability

Het Centre for Sustainability is een samenwerking tussen de Universiteit Leiden, de TU Delft en de Erasmus Universiteit Rotterdam. Vanuit verschillende complementaire disciplines wordt in onderzoek en onderwijs gewerkt aan nieuwe kennis over de circulaire economie met het doel vanuit de inhoud impact te hebben op de samenleving.

Innofest

Innofest is een initiatief van acht festivals in Noord-Nederland die hun festival aanbieden als living lab. Op een festival kun je immers de in- en uitstroom van zaken als elektriciteit, water, afval en publiek precies bijhouden en met een gespecialiseerd team waar nodig aan de knoppen draaien. Oprichters zijn Welcome tot he Village, Into the Great wide Open, Eurosonic Noorderslag, de TU Delft en de NOM (Ontwikkelingsmaatschappij voor Noord-Nederland).

 

Meer informatie vindt u op:
Leiden-Delft-Erasmus Centre for Sustainability
Innovation Expo
Innofest