Leiden City of Science 2022: wetenschappelijke hoofdstad van Europa

leiden 2022

In 2022 is Leiden een jaar lang de wetenschappelijke hoofdstad van Europa. Op 28 oktober werd het overkoepelende thema van de festiviteiten onthuld: Who Knows. Want wie heeft tegenwoordig de wijsheid in pacht? Wie bepaalt wat waar is? En wie weet hoe de toekomst eruitziet?

In 2022 is Leiden gastheer voor het Euroscience Open Forum, de grootste multidisciplinaire wetenschappelijke bijeenkomst van Europa. Voor het organiseren - en binnenhalen - van het congres hebben Universiteit Leiden, Gemeente Leiden, Leiden Marketing en The Hague Convention Bureau de krachten gebundeld.

European City of Science: een prestigieuze titel die eveneens betekent dat Leiden dat jaar de gaststad is van ESOF 2022, de tiende editie van het grootste tweejaarlijkse multidisciplinaire wetenschapscongres van Europa. 2022 belooft daarom een jaar te worden waarin Leiden het Europese kennispodium zal zijn en stad en land een impuls zal geven. Trekkers van het programma, Lucien Geelhoed en Meta Knol, vertellen meer hierover.

   Leiden heeft de titel terecht verdiend. Leiden heeft de oudste universiteit van Nederland met wereldwijd een hele goede reputatie.'

Meta Knol: 'Leiden heeft de titel niet gekregen, maar terecht verdiend. Leiden heeft de oudste universiteit van Nederland met wereldwijd een hele goede reputatie.' Lucien Geelhoed vult aan: 'De stad Leiden is toe aan een Europese sprong. Als stad in zijn geheel'. Knol vervolgt: 'Leiden is een Europese stad die de moeite van een bezoek meer dan waard is. In de twintigste eeuw viel de industrie, de economische motor, stil. Leiden maakte daarna een enorm herstel door om van verval weer naar groei te komen. Nu is het tijd voor een volgende stap.' Lees meer

Lees meer in deze nieuwsbrief

Meer informatie vindt u op:
ESOF - Euroscience
Nieuwsartikel Universiteit Leiden over ESOF 2022
Leiden 2022 - City of Science