kassen
Westland: uitdagend onderzoeksgebied
in de achtertuin van 3 universiteiten!

Koningin Máxima opent World Horti Center - Join the Greenport Hub!

External video URL

Afgelopen maart opende Hare Majesteit Koningin Máxima het World Horti Center in Naaldwijk. Het mondiale kennis- en innovatiecentrum in het hart van de Nederlandse glastuinbouw heeft met de samenwerking tussen onderwijs, onderzoek, overheid en bedrijfsleven een wereldwijde primeur. Ook minister Carola Schouten van Landbouw, Natuur, Voedselkwaliteit was aanwezig bij de officiële opening en onderstreepte in een toespraak de internationale koppositie van de tuinbouwsector. Het Leiden-Delft-Erasmus Centre for Sustainability is wetenschappelijk kennispartner van het World Horti Center.

maxima opening

Alle schakels binnen de tuinbouwketen exposeren de laatste innovaties en ontwikkelingen jaar rond in World Horti Center. Onderwijsinstellingen en bedrijfsleven onderzoeken duurzame toepassingen om mondiale vraagstukken zoals voedselzekerheid, voedselveiligheid, watermanagement, duurzaamheid en gezondheid te beantwoorden. Leiden-Delft-Erasmus is hierin kennispartner vanuit de Greenport Hub van het Centre for Sustainability. Coen Hubers, coördinator van deze hub, wil de bekendheid van het Westland als interessant onderzoeksgebied onder de aandacht brengen van de universiteiten: “De glastuinbouw in het Westland is nog niet zo bekend bij onderzoekers en studenten maar vormt een fantastisch onderzoeksgebied en ligt praktisch in de achtertuin van onze 3 topuniversiteiten. Met haar sterke wereldwijde positie in de tuinbouwsector en actuele vraagstukken op het gebied van duurzaamheid en innovatie, is het Westland echt een uitdagende casus. Ik nodig iedereen, studenten, onderzoekers, overheden en bedrijven, van harte uit deel te nemen aan de Greenport Hub!”

De Greenport Hub

De Greenport Hub is een groep van studenten, onderzoekers, bedrijven, overheden en overige organisaties in de tuinbouwsector die samenwerken aan onderzoeksvragen. Deze groep werkt vanuit het World Horti Center in Naaldwijk en start vanaf september met nieuwe collegereeksen, zoals recent die van Angelo Vermeulens Mission to Mars. De hub richt zich  op de volgende thema’s in de tuinbouwsector:

1: Digitalisering
2: Biobased en Circulaire Tuinbouw
3: Gezondheid en Welbevinden
4: Sustainable Urban Delta’s

Voor meer informatie over de Greenport Hub, neem contact op met Coen Hubers: C.G.W.Hubers@tudelft.nl
Kijk voor alle activiteiten van de Greenport Hub op www.centre-for-sustainability.nl/the-greenport-hub

Meer informatie vindt u op:
Greenport Hub, Leiden-Delft-Erasmus Centre for Sustainability
World Horti Center

Volgend artikel