Inschrijving open voor MOOC ‘Heritage under Threat’

In november start de MOOC van de Universiteit Leiden ‘Heritage under Threat’, een initiatief van het Centre for Global Heritage and Development. De inschrijving hiervoor is nu open.

Deze MOOC (Massive Open Online Course) plaatst de huidige vernietiging van het cultureel erfgoed – bijvoorbeeld in het Midden-Oosten – in perspectief. Deelnemers leren bijvoorbeeld of deze periode uniek is in de geschiedenis en hoe erfgoed soms politiek ingezet wordt. Ook leren ze hoe het erfgoed beschermd kan worden, bijvoorbeeld met nieuwe technologieën.

Archeoloog dr. Sada Mire van de Universiteit Leiden doceert de cursus. Sada Mire is gespecialiseerd in de archeologie, etnografie, en geschiedenis van Noord-Oost Afrika, in het bijzonder Somalië, Ethiopië, Eritrea, Djibouti en Kenia.

Het Centre for Global Heritage and Development, een samenwerking tussen de Universiteit Leiden, de Technische Universiteit Delft en de Erasmus Universiteit Rotterdam, kwam met het initiatief voor de MOOC en ook wetenschappers van de TU Delft en de Erasmus Universiteit Rotterdam zijn erin te zien en horen.

Arabist en historicus prof. dr. Dick Douwes van de Erasmus Universiteit, aardwetenschapper dr. Dominique Ngan-Tillard van de Technische Universiteit Delft en maritiem archeoloog drs. Martijn Manders leveren een bijdrage.

Bekijk de trailer:

 


 

Meer informatie vindt u op:
https://www.coursera.org/learn/heritage-protection
Centre for Global Heritage and Development
Bericht van Universiteit Leiden