Eerste masterstudenten Governance of Migration and Diversity ontvingen hun diploma

Afgelopen vrijdag 1 september 2017 hebben de eerste dertien masterstudenten hun diploma van de interuniversitaire masterspecialisatie Governance of Migration and Diversity (GMD) ontvangen. Deze masterspecialisatie hoort bij de masteropleidingen in Sociologie, Bestuurskunde en Development Studies van de Erasmus Universiteit Rotterdam en de masteropleiding in Geschiedenis van de Universiteit Leiden. De Technische Universiteit Delft participeert met het vak Urban Studies, Diversity & Design in deze masterspecialisatie. De masterspecialisatie, die in september 2016 is gestart, richt zich op de vraag hoe beleid, politiek en organisaties omgaan met migratie en diversiteit.

student met bloemen

Verschillende perspectieven

De groep afgestudeerden is zeer divers; het percentage internationale studenten was hoog. Dit maakt deze masterspecialisatie ook interessant. De studenten leren van hun peers om vanuit verschillende perspectieven te kijken naar de dilemma’s van migratie en diversiteit. De studenten pasten de geleerde kennis direct toe op de actuele issues die nu spelen in de wereld. Daarvoor bezochten ze moskeeën en asielzoekerscentra.    

Pioniers

Deze studenten zijn pioniers op het gebied van migratie- en diversiteitsvraagstukken omdat zij vanuit verschillende disciplines hebben leren kijken. De masterspecialisatie GMD zet een LinkedIn netwerk op voor alle alumni van de drie universiteiten zodat er een wereldwijd netwerk ontstaat waarin professionals elkaar kunnen vinden.

groep

Lees ook het artikel 'Studeren voor toekomstig migratie- en diversiteitsbeleid' 

Meer informatie vindt u op:
De website van de Erasmus Universiteit Rotterdam
Erasmus Universiteit Rotterdam (Bestuurskunde)
Universiteit Leiden (Geschiedenis)
Erasmus Universiteit Rotterdam (Sociologie)
Erasmus Universiteit Rotterdam (Development Studies) 