Bibi van den Berg nieuw lid Cyber Security Raad

Bibi van den Berg (Universiteit Leiden) is benoemd tot lid van de Cyber Security Raad. Deze Raad adviseert het kabinet over het vergroten van de cybersecurity in Nederland. In de Raad werken drie partijen nauw samen: de overheid, het bedrijfsleven en de wetenschap.

Bibi van den Berg is verbonden aan het Leiden-Delft-Erasmus Centre for Safety and Security en doceert aan de Cybersecurity Academy Den Haag. Haar thuisbasis is de afdeling eLaw van de Leidse Rechtenfaculteit.

In de Cyber Security Raad zitten enerzijds vertegenwoordigers van publieke organisaties, waaronder het Ministerie van Veiligheid en Justitie, het Ministerie van Economische Zaken, het Ministerie van Defensie en de Nationale Politie, en anderzijds vertegenwoordigers van private organisaties, zoals Schiphol, KPN en Nederland ICT. Ook zitten in de Raad een viertal wetenschappers: prof.dr. Bart Jacobs (Radboud Universiteit Nijmegen), prof.dr. Michel van Eeten (TU Delft), prof.dr. Lokke Moerel (Universiteit Tilburg) en dr. Bibi van den Berg van de Universiteit Leiden.

dr. Bibi van den Berg
lees ook: LDE-Honours Class Cybersecurity

 

 

 

 

Meer informatie vindt u op:
http://law.leidenuniv.nl/nieuws/bibi-van-den-berg-benoemd-in-cyber-security-raa…