Alfa - bèta - gamma ontmoet je in de delta. De onderwijssamenwerking van Leiden-Delft-Erasmus

Alfa - bèta - gamma ontmoet je in de delta! Zuid-Holland heeft met drie topuniversiteiten, de Universiteit Leiden, TU Delft en Erasmus Universiteit Rotterdam, vrijwel alle wetenschappelijke disciplines, inclusief geneeskunde en techniek, in huis.

Dat aanbod wordt alleen maar groter, want de drie universiteiten gaan komende jaren steeds intensiever samenwerken. Goed nieuws voor ambitieuze studenten die graag vakken volgen bij een andere faculteit. Dat kan zowel via het aanbod van de verbredende LDE-opleidingen als via het aanbod van bestaande minoren en vakken die de universiteiten open stellen voor elkaars studenten. 

Studenten en docenten van drie universiteiten ontmoeten elkaar

Zo staat Leiden-Delft-Erasmus ook voor afstudeerders die kennis hebben buiten hun eigen vakgebied en gewend zijn om samen te werken met andere disciplines. Ingenieurs die begrijpen hoe een arts beslissingen neemt. Archeologen die zich kunnen verplaatsen in het denkkader van een jurist. Economen die met ecologen aan oplossingen werken voor een duurzame samenleving. Leiden-Delft-Erasmus is: kennisnemen van elkaars vakgebied, denkkader en methoden, samen tot nieuwe inzichten en aanpakken komen.

Van African Dynamics tot Technical Medicine

Die uitwisseling van ideeën en ontwikkeling van nieuwe kennis ontstaat bijvoorbeeld in de master Industrial Ecology, de bachelor Klinische Technologie, de minor African Dynamics en de vele andere Leiden-Delft-Erasmus-opleidingen. Het gaat over vraagstukken die nu en in de toekomst in de maatschappij spelen en een multidisciplinaire insteek vragen. Met colleges, practica en werkgroepen waar je studenten en docenten van alle drie de universiteiten ontmoet.

 

Verankerd in de samenleving, internationale aantrekkingskracht

Zuid-Holland heeft met haar drie universiteiten en twee universitaire medische centra een lange traditie van wetenschappelijk onderwijs en is sterk verankerd in de samenleving. Leiden als oudste universiteit, de TU Delft en Erasmus Universiteit Rotterdam van oorsprong gedreven vanuit praktische noodzaak en ondernemerschap. Alle drie hebben ze een grote aantrekkingskracht tot studenten, in Nederland en wereldwijd, die kiezen voor het hoogste niveau van wetenschappelijk onderwijs. Die positie is samen nog sterker, zeker met de toegankelijkheid tot elkaars vakken. 

Onderwijs-campagne 'Alpha - bèta - gamma, ontmoet je in de delta'

Dit voorjaar brengen we via de social media-campagne 'Alpha - bèta - gamma, ontmoet je in de delta' voorbeelden van het Leiden-Delft-Erasmus-onderwijs. Volg ons op Twitter en LinkedIn en praat mee over het belang van de samenwerking van universiteiten en de meerwaarde van multidisciplinair onderwijs. 

Uitnodiging LDE Talks 20 april

Tevens heten we u van harte welkom bij LDE Talks op 20 april, dat dit keer in het teken zal staan van het gezamenlijk onderwijs van Leiden-Delft-Erasmus Universities.

Volgend artikel