24 van de 81 VIDI-beurzen naar wetenschappers in Zuid-Holland

De Nederlandse organisatie voor wetenschappelijk onderzoek NWO heeft 24 van de in totaal 81 VIDI-beurzen toegekend aan wetenschappers werkzaam aan een van de universiteiten en medische centra in Leiden, Den Haag, Delft en Rotterdam.

Vidi is gericht op ervaren onderzoekers die na hun promotie al een aantal jaren succesvol onderzoek hebben verricht. Vidi maakt samen met de Veni- en Vici-beurzen deel uit van het NWO-Talentprogramma (voorheen: de Vernieuwingsimpuls).

Binnen het Talentprogramma zijn onderzoekers vrij om hun eigen onderwerp voor financiering in te dienen. Dit betekent dat er nu ruim 19 miljoen euro beschikbaar komt voor nieuwsgierigheidsgedreven onderzoek in Zuid-Holland.

Wim van den DoelLDE-Dean Wim van den Doel is verheugd over de toekenningen: 'De VIDI-beurzen zijn voor individuele wetenschappers die waarschijnlijk eerst hun eigen onderzoeksgroep gaan ontwikkelen voordat zij overwegen om in LDE-verband te gaan samenwerken.'

'Toch zijn de beurzen ook in de context van Leiden-Delft-Erasmus Universities van belang: ze laten allereerst de kracht van het nieuwsgierigheidsgedreven onderzoek in Zuid-Holland zien en verder de grote rijkdom en breedte van de wetenschap aan de universiteiten'.

De VIDI-beurzen zijn in Zuid-Holland toegekend aan wetenschappers uit de volle breedte van de wetenschap, van klassieke talen, archeologie, hersenonderzoek en wiskunde in Leiden en quantumonderzoek en robotica in Delft tot economie, filosofie en de bestudering van auto-immuunziekten in Rotterdam. 

Meer informatie vindt u op:
VIDI toekenningen aan de Universiteit Leiden en het LUMC
VIDI toekenningen aan de TU Delft
VIDI toekenningen aan de Erasmus Universiteit Rotterdam en het Erasmus MC