1e patient Protonenkliniek succesvol bestraald

De 1e patiënt van HollandPTC is in september succesvol bestraald met protonen. De voorbereiding voor deze start was intensief. De komende tijd gaat HollandPTC het aantal patiënten in fases uitbreiden naar 600 in 2020. Protonentherapie is een nieuwe manier van bestralen. Met de start van HollandPTC kunnen steeds meer patiënten in Nederland behandeld worden met deze techniek. Ook komt er een groot wetenschappelijk onderzoeksprogramma, de eerste studies starten binnenkort.

HollandPTC heeft 3 behandelkamers waarvan de 1e nu in gebruik is. De 2e behandelkamer is binnenkort klaar voor gebruik. De 3e, die als enige in Nederland is ingericht voor de behandeling van patiënten met oogtumoren, gaat in de loop van 2019 open.

'Wij zijn trots en blij dat alles goed is verlopen en we werken nu hard aan de verdere vergroting van onze capaciteit en de uitvoering van ons onderzoeksprogramma' aldus medisch directeur van HollandPTC Marco van Vulpen.

Naast patiëntenzorg is onderwijs en wetenschappelijk onderzoek naar de meerwaarde en effectiviteit van protonentherapie en de (technische) verbetering van deze behandeling een belangrijk speerpunt van HollandPTC . “Dat is een belangrijke reden dat ons centrum is gevestigd op de technische campus van de TU Delft, uniek voor Nederland”, aldus Van Vulpen.

HollandPTC is een zelfstandig poliklinisch centrum voor protonentherapie, wetenschappelijk onderzoek en onderwijs, in Delft. Het is opgericht door Erasmus MCLUMC en TU Delft. Het is binnen de Medical Delta met deze centra een actief samenwerkingsverband in zorg, onderwijs en wetenschap. 

 

Meer informatie vindt u op:
HollandPTC