Uitreiking white paper Klimaat en Biodiversiteit

Startdatum
Einddatum
Locatie
Naturalis Biodiversity Center, Rooftop Café (9e verdieping), Leiden

wp klimaat en biodiversiteitPresentatie Leiden-Delft-Erasmus white paper Klimaat en Biodiversiteit

Woensdag 22 mei 2024 van 13:00 – 14:00 uur in Naturalis Biodiversity Centre, Leiden

De alliantie Leiden-Delft-Erasmus Universities en Naturalis, het nationaal onderzoeksinstituut op het gebied van biodiversiteit, nodigen u uit voor de lancering van de white paper ‘Klimaat en Biodiversiteit’. Aan deze paper werkten diverse wetenschappers, vanuit techniek, milieukunde, maar ook rechtsgeleerdheid, economie en antropologie mee, alsmede vertegenwoordigers van gemeenten, landbouw, natuurbescherming en energiesector. 

Op 22 mei, de internationale VN-dag van de Biodiversiteit, verbinden we al deze inzichten rondom klimaatverandering en natuurbescherming met elkaar. 

naturalisProgramma:

12:45 Ontvangst in het Rooftop Café van Naturalis Biodiversity Center, Leiden

13:00 Opening door Koos Biesmeijer, wetenschappelijk directeur Naturalis

13:10 Toelichting nieuw samenwerkingsverband klimaat en biodiversiteit van Leiden-Delft-Erasmus Universities door Joran Lammers,  Centrum voor Milieukunde Leiden

13:15 Uitreiking white paper door Annetje Ottow, voorzitter van de Universiteit Leiden aan Berend Potjer, gedeputeerde van de Provincie Zuid-Holland

13:30 Paneldiscussie met wetenschappers op het gebied van klimaat en biodiversiteit, o.l.v. Annelot Broerze, TU Delft

13:45 Feestelijk drankje

Wilt u deelnemen aan deze bijeenkomst of een exemplaar van de white paper ontvangen? Stuur een e-mail aan Katja Hoiting van Leiden-Delft-Erasmus Universities: k.hoiting@tudelft.nl. De white paper verschijnt op 22 mei ook op deze website en is als PDF volledig voor eenieder te downloaden.

Volgend artikel