Medical Delta Café Sustainable Hospitals

Startdatum
Einddatum
Locatie
ONLINE

Ziekenhuizen zijn er om ons gezond te maken, maar dragen onbedoeld bij aan schade aan het milieu. Welke stappen moeten de zorg, bedrijven en wetenschap maken om ziekenhuizen nu echt te vergroenen? Is het een kwestie van doen, of moeten we eerst goed in kaart brengen wat echt werkt?

In het Interdisciplinary Thesis Lab ‘Sustainable Hospitals’ van Medical Delta en het LDE Centre for Sustainability onderzochten masterstudenten vanuit verschillende studierichtingen de mogelijke oplossingen.

Tijdens het online Medical Delta Café ‘Vergroening van ziekenhuizen – meer denken of meer doen?’ lichten we drie mogelijk oplossingen uit. Drie masterstudenten pitchen hun belangrijkste bevindingen, waarna vier experts uit het veld hierop reflecteren. Hoe kunnen disciplines elkaar versterken? Wat zijn de knelpunten in de praktijk?

In een paneldiscussie worden de problemen verder uitgediept en – samen met de deelnemers - gezocht naar oplossingsrichtingen. Waar kan straks met hulp van al deze disciplines het ziekenhuis en de zorg worden vergroend? Weten we eigenlijk wel waar de meeste duurzaamheidswinst te behalen valt of hebben we meer kennis en data nodig? Of moeten we vooral aan de slag gaan?

Programma (onder voorbehoud van wijzigingen)

16.00 - 16.05 Welkom
Prof. dr. Frank Willem Jansen, voorzitter Medical Delta

16.05 - 16.15 Verduurzaming van het ziekenhuis: waar begin je?
Dr. Nicole Hunfeld, Ziekenhuisapotheker en Projectleider Duurzaamheid/Green Team Intensive Care Volwassenen bij Erasmus MC

16.15 - 16.25 Hoe ga je als ontwerper om met alle eisen die duurzame zorginnovatie nodig heeft?
Dr. ir. Jan-Carel Diehl, Industrieel Ontwerper en Associate Professor bij Faculteit Industrieel Ontwerpen aan de TU Delft

16.25 - 16.35 Hoe zorgen we dat de fabrikanten duurzamere producten op de markt gaan brengen? 
Dr. Keshen Mathura, Medical Device Development Expert bij de afdeling Health Technology Implementation aan de Universiteit van Twente

16.35 -16.40 Reflectie

16.40 - 17.00 Discussie en afsluiting

REGISTREREN

Volgend artikel