LDE Talks: Scriptiewerkplaats Den Haag Zuidwest en de opleiding Nanobiologie

Startdatum
Einddatum
Locatie
Online via Zoom

UITNODIGING Leiden-Delft-Erasmus Talks  Dinsdag 12 oktober 15:30 -16:30 uur

Op dinsdag 12 oktober vindt weer een volgende editie van Leiden-Delft-Erasmus Talks plaats. Mede namens de gastsprekers nodigen LDE Dean prof. dr. Wim van den Doel en moderator en projectmanager LDE onderwijs Marja Verstelle u van harte uit deel te nemen. U kunt zich aanmelden via onderstaande link.

Programma:

1. Wim van den doelIntroductie

Prof.dr. Wim van den Doel, dean van Leiden-Delft-Erasmus Universities, opent LDE Talks met een update over de samenwerking tussen de Universiteit Leiden, TU Delft en Erasmus Universiteit Rotterdam. Welke ontwikkelingen zijn er op het gebied van gezamenlijk onderzoek en onderwijs? Van den Doel praat u bij en nodigt u uit te participeren in het LDE-netwerk. In deze editie van LDE Talks kijkt hij terug op bijna 10 jaar samenwerking in LDE-verband en de meerwaarde voor maatschappij en wetenschap. Lees meer in dit interview met Wim van den Doel >

2. Onderzoek

van OstaijenMark van Ostaijen en Mandy Koenraads van het Leiden-Delft-Erasmus Centre Governance of Migration and Diversity geven een presentatie over de Scriptiewerkplaats Den Haag Zuidwest. Met een breed scala aan grootstedelijke vraagstukken is Zuidwest een interessante casus voor studenten en onderzoekers. Het LDE Centre Governance of Migration and Diversity werkt sinds dit voorjaar samen met de Gemeente Den Haag aan cases in dit stadsdeel. Lees meer over de scriptiewerkplaats in het nieuwe LDE magazine >

3. Onderwijs

sten de schrijverSten de Schrijver, student van de TU Delft, vertelt over Nanobiologie, de gezamenlijke bachelor-opleiding van de TU Delft en Erasmus Universiteit Rotterdam. Nanobiologie is de studie van de complexiteit van levende systemen. Dit relatief jonge vakgebied slaat een brug tussen natuurkunde, nanofysica, biologie en medisch onderzoek. Studenten krijgen veel wis- en natuurkunde maar lopen ook rond in het Erasmus MC. Een unieke opleiding in zijn soort en paradepaardje van de samenwerkende universiteiten. Lees meer over nanobiologie in het nieuwe LDE magazine >

Marja VerstelleMarja Verstelle is projectmanager Onderwijs Leiden-Delft-Erasmus Universities en moderator van LDE Talks. Zij gaat met de gastsprekers en het deelnemende publiek in gesprek over samenwerking in multidisciplinair onderzoek en onderwijs. 

Aanmelden

U ontvangt voorafgaand aan deze sessie de link naar ZOOM, het platform waarop het virtuele event plaatsvindt. De presentaties zijn in het Nederlands. Voor vragen kunt u contact opnemen met het Projectbureau Leiden-Delft-Erasmus Universities via: Projectbureau-LDE@tudelft.nl

Volgend artikel