Medical Delta Café – ‘A life journey of health – a living cohort?’

Startdatum
Einddatum
Locatie
Online

medical delta cafe

Vrijwel iedereen is het erover eens: om ook in de toekomst goede en betaalbare zorg te garanderen, moet het anders. Een van de oplossingen ligt in preventie en zelfmanagement. Real world data spelen een belangrijke rol om gezondheid en de kans op ziekte te kunnen voorspellen en te monitoren - vanaf een gezonde start tot gezond oud worden.

Deze data kunnen we verzamelen met bijvoorbeeld wearables, sensors, apps, metingen met thuisgenomen monsters of imaging zoals scans. Zo is het mogelijk om niet alleen het ontstaan van ziektes eerder te detecteren en te begrijpen, maar ook om preventiestrategieën te ontwikkelen en te evalueren.

Al deze persoonlijke data tezamen resulteert in een levende cohort van ‘digital twins’. Zo’n digitale ‘tweede ik’ is erg aantrekkelijk voor onderzoek en innovatie binnen biotech, pharma, voeding en technologiebedrijven. en kan leiden tot een ‘journey of health’ voor ieders leven.

In het Medical Delta Café ‘A life journey of health – a living cohort?’ bespreken wetenschappers en zorgprofessionals de implicaties hiervan voor toekomstig beleid, de ontwikkeling van technologie en interventies en de gevolgen voor bijvoorbeeld de opleiding van specifieke zorgprofessionals. Zijn we hiermee beter voorbereid op de toekomst? En als je straks een leven lang je gezondheid kunt meten, wat moet en kun je met die kennis?

Aanmelden

Volgend artikel