Kunstmatige intelligentie en kansenongelijkheid in het onderwijs

Startdatum
Einddatum
Locatie
Online
Op woensdag 30 juni van 12:00 tot 17:30 vindt, in samenwerking met de Nederlandse AI Coalitie, een (Nederlandstalig) LDE-evenement plaats over kunstmatige intelligentie en kansenongelijkheid in het onderwijs. 
 
In dit online evenement gaan we in op kansenongelijkheid in het onderwijs en de mogelijke impact van kunstmatige intelligentie. Prof. dr. Eddie Denessen van de Universiteit Leiden en dr. Inge Molenaar van de Radboud Universiteit spreken respectievelijk over kansenongelijkheid en AI voor het onderwijs.
 
Hierna geeft Monaïm Benrida zijn perspectief kansenongelijkheid en AI vanuit de Gelijke Kansen Alliantie van het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. Verder besteden we aandacht aan verschillende AI-tools voor het onderwijs in het licht van gelijke kansen. We sluiten de dag af met een paneldiscussie over mogelijke vervolgstappen.
 
Bovenal hopen wij een bredere discussie te starten over de impact van AI op gelijke kansen voor iedere leerling en student.
 
U kunt zich aanmelden en het programma bekijken via deze link. U ontvangt dan later een bevestiging en link voor de Zoom-omgeving.
 

Sprekers:

  • Prof. dr. Wim van den Doel (Dean Leiden-Delft-Erasmus Alliance)
  • Prof. dr. Eddie Denessen  (Professor of Socio-cultural Diversity and Differentiation in Education at Leiden University)
  • Justin Reich PhD (Assistant Professor in Comparative Media Studies at Massachusetts Institute of Technology and Director at MIT Teaching Systems Lab)
  • Youssef El Bouhassani – Co-founder Leerlevels & Lecturer/researcher at Hogeschool van Amsterdam
  • Stefan Knegt – Chief Technology Officer at Mr Chadd

Contact:
Bart de Grood: b.c.w.degrood@tudelft.nl

Aanmelden

Volgend artikel