Festival van de Toekomst

Startdatum
Einddatum

banner FvT

Innovatief Zuid-Holland, the next level

Kijk ‘m gloren daar aan de horizon…de toekomst. Daar moet iets van te maken zijn. En dat is ook precies wat we gaan doen tijdens het Festival van de Toekomst: toekomst maken!

Zuid-Holland bevindt zich in een omvangrijk vernieuwingsproces dat, met corona als katalysator, in een stroomversnelling is geraakt. Transities op het gebied van energie, circulairiteit en digitalisering jagen deze verandering van onze economie aan. En vragen eigenlijk om nóg meer versnelling. We staan op de drempel van een heel nieuw tijdperk. Die drempel over. Dát is wat er nu moet gebeuren. 

En met het Festival van de Toekomst gaan we die volgende stap ook nemen. Op naar the next level. Met jong en oud. Met creatievelingen en knappe koppen. Met bedenkers en beïnvloeders. 

Alles in dit festivalprogramma, is opgebouwd vanuit drie invalshoeken: 

Leading in technology

Welke nieuwe technologieën bieden oplossingen voor de transities waar we nu voor staan? Welke wetenschappelijke kennis is er in Zuid-Holland voor handen? En hoe kunnen we elkaar versterken, om die volgende stap te zetten naar de the next level? 

Made in Zuid-Holland

Het nieuwe tijdperk vraagt om versterking van het ecosysteem ‘Made in Zuid-Holland’. Welke kansen zijn er op het gebied van de (circulaire) maakindustrie en welke mogelijkheden biedt dit voor het regionale bedrijfsleven? En wat betekent dit voor onze waardeketens en de toekomst van ons werk?

Gelukkig, gezond en leefbaar

Passende woningen, slimme (openbaar) vervoerssystemen, klimaat- en energie neutrale dorpen en steden…hoe komen we in Zuid-Holland tot een gezonde, gelukkige en duurzame leefomgeving voor iedereen? 

Programma en aanmelding