Conferentie - filmen van archeologie en erfgoed - Leiden

Startdatum
Einddatum
Locatie
Faculty of Archaeology, Leiden University, C131 (First day), B041 (Second day)

Documentaires en films worden steeds meer een vast onderdeel van onderzoeksprogramma's op het gebied van archeologie en erfgoed. De gebruikte methodes en technieken in het ontwikkelen en produceren van deze films kunnen richtinggevend zijn voor de focus van het onderzoek en het daarmee samenhangende debat. Audiovisuele opnames kunnen worden gebruikt voor weergave en analyse van bepaalde verschijnselen en lokale perspectieven. Tevens is het een manier om bedreigd tastbaar en ontastbaar erfgoed vast te leggen.  Hierover gaat deze tweedaagse conferentie. U bent van harte welkom! 

drone

Het Centre for Indigenous Americas Studies en het Department of World Archaeology van de faculteit Archeologie van de Universiteit Leiden, organiseren een tweedaagse conferentie gericht op het maken van documentaires en films als onderzoeksinstrumenten voor archeologie, erfgoed en ontwikkelingsstudies.

Doelgroep:
Deze conferentie is gericht op (onderzoeks)masterstudenten, promovendi en wetenschappelijk medewerkers van de Universiteit Leiden, TU Delft en de Erasmus Universiteit Rotterdam. Het geeft hen de mogelijkheid te leren over innovatieve onderzoeksperspectieven en biedt een training in audiovisuele methoden.  De nadruk ligt hierbij op het samenwerken met lokale gemeenschappen en het gebruik van nieuwe media.  

Meer informatie:
Voor meer informatie neem contact op met Dr. Genner Llanes Ortiz: g.d.j.llanes.ortiz@arch.leidenuniv.nl

> lees hier meer over het programma

     

    Volgend artikel