David Peck in Border Sessions over circulaire economie

Startdatum
Einddatum

David Peck van het LDE-Centre for Sustainability spreekt donderdag 29 juni op technologiefestival Border Sessions in Den Haag over 'Material Challenges and Future Solutions in a Critical Economy’.

David Peck Border Sessions 2017

Border Sessions is een driedaags technologiefestival (28-30 juni) met interactieve labs, workshops, presentaties en talkshows. Border Sessions biedt een podium aan mensen met een missie om technologie in te zetten voor positieve verandering. 

Het “take-make-waste” tijdperk loopt op zijn eind. En dat biedt kansen, vindt David Peck: hoe vaak komt het nou voor dat we de kans krijgen ons hele economische systeem opnieuw uit te denken!

Hij vertelt in zijn bijdrage over de plannen en aanpak van Nederland en de EU en geeft als voorbeeld het grote EU-programma EIT Raw Materials van het European Institute of Innovation and Technology, dat hij namens de TU Delft en het Leiden-Delft-Erasmus Centre for Sustainability mede vormgeeft.

Lees meer over de bijdrage van David Peck 

Prometheus Found Border Sessions 2017

Over David Peck

David Peck is verbonden aan de Faculteit Bouwkunde van de TU Delft en het Valorisation Centre van deze universiteit. 

Peck promoveerde in 2016 aan de TU Delft op een onderzoek naar kennis van zogenoemde kritieke materialen bij het ontwerpen van producten. Kennis over deze problematiek en bewustzijn van de urgentie ervan is nog vrijwel afwezig, zo concludeerde hij op basis van o.m. diepte-interviews in 29 Nederlandse bedrijven. Kritieke materialen zijn cruciale grondstoffen waarvan het aanbod om diverse redenen problematisch of onzeker is en grote prijsfluctuaties kent.
Lees meer over dit onderzoek
Ook is Peck medeverantwoordelijk voor de MOOC (Massive Open Online Course) Circular Economy: an Introduction.
MOOC Circular Economy: an Introduction

Over Border Sessions

Border Sessions is een driedaags technologiefestival (28-30 juni) in Den Haag met interactieve labs, workshops, presentaties en talkshows. Dit jaar vindt het voor de zesde keer plaats. Border Sessions biedt een podium aan mensen met een missie om technologie in te zetten voor positieve verandering.

Ieder jaar worden meer dan 100 vernieuwers uit heel de hele wereld uitgenodigd om te inspireren, discussiëren en ideeën uit te wisselen. Wie nieuwe technologie wil inzetten voor een wezenlijke maatschappelijke verandering, vindt in drie dagen het juiste netwerk, inspiratie en kennis.

Er zijn verschillende tracks. David Peck treedt op in de track ‘Planetary Boundaries’ en spreekt over de circulaire economie, de circulaire stad en de rol van grondstoffen en materialen daarin.
Sessions with David Peck

Poster Border Sessions