Den Haag
Samenwerking

Samenwerken in de regio

De Universiteit Leiden, de TU Delft en de Erasmus Universiteit zijn op korte afstand van elkaar gelegen in de provincie Zuid-Holland, een van de meest dynamische en kennisintensieve regio's van Europa en daarbij gevestigd in de steden Leiden, Den Haag, Delft en Rotterdam. Samen met bedrijven, andere kennisinstellingen en overheden vormen de Leiden-Delft-Erasmus Universitities een sterk kennisecosysteem dat bijdraagt aan de economische en maatschappelijke ontwikkeling van de regio en de wereld.

Met de vele technologiesectoren vormen de Leiden-Delft-Erasmus Universitities sterke innovatieclusters op het gebied van publiek-private samenwerking, zoals het Leiden Bio Science ParkMedical DeltaCleantech Delta, ACCEZ, de Hague Security Delta en de Biotech Campus Delft.

Met overheden, instellingen waaronder musea en andere maatschappelijke partners werken wij samen aan maatschappelijke vraagstukken om een duurzame, gezonde en welvarende wereld te bevorderen. 

Onze campussen vormen een aantrekkelijke vestigingsplaats voor bedrijven en kennisinstellingen: door de aanwezigheid van grootschalige onderzoeksinfrastructuur, maar ook door de aanwezigheid van science parken met onder andere zeer succesvolle incubators.

De universiteiten werken nauw samen met of participeren in InnovationQuarter (IQ), de Metropoolregio Rotterdam Den Haag (MRDH) en zijn vertegenwoordigd in de Economic Board Zuid-Holland (EBZ).

Provincie Zuid-Holland
Economic Board Zuid-Holland
Innovation Quarter
Medical Delta
Leiden Bio Science Park
Cleantech Delta
ACCEZ
Hague Security Delta
Biotech Campus Delft