Wiro Niessen wint Simon Stevin Meester-prijs

Prof.dr. Wiro Niessen, Medical Delta hoogleraar aan het Erasmus MC en de TU Delft, krijgt van Technologiestichting STW de titel Simon Stevin Meester voor zijn onderzoek naar computersystemen waarmee je ziektes kunt voorspellen lang voordat iemand echt ziek wordt.

Niessen werkt met zijn onderzoeksgroep aan computersystemen die voorspellen welke ziektes iemand krijgt, lang voordat die persoon daadwerkelijk ziek wordt. Het grote voordeel van zulke extreem vroegtijdige diagnostiek is dat artsen preventieve maatregelen kunnen nemen en veel gerichter kunnen behandelen. Momenteel richt Niessen zich vooral op het voorspellen van hart- en vaatziekten en neurologische aandoeningen, zoals de ziekte van Alzheimer.

De Simon Stevin Meester-prijs is grootste prijs voor technisch-wetenschappelijk onderzoek in Nederland. Niessen neemt de prijs in ontvangst op 5 november 2015, tijdens het STW-jaarcongres. Hij ontvangt de prijs omdat hij een belangrijke bijdrage heeft geleverd aan de hoge vlucht die de medische beeldanalyse de afgelopen jaren heeft genomen.

Lees meer