Impact 2021

Start date
End date

impact

Op woensdag 20 januari 2021 organiseren de Vereniging van Universiteiten (VSNU) en de Nederlandse Federatie van Universitair Medische Centra (NFU) samen met het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap en het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat, Impact 2021 (online). 

Tijdens Impact 2021 wordt de brede impact van wetenschap op de samenleving besproken. Tafelheer Lieven Scheire gaat tijdens dit interactieve evenement in gesprek met vooraanstaande sprekers aan de hand van aansprekende voorbeelden uit de dagelijkse praktijk van de universiteiten en umc’s. Onder anderen minister Ingrid van Engelshoven, staatssecretaris Mona Keijzer, hoogleraren Beatrice de Graaf, Eveline Crone, Ben Feringa en Bert Weckhuysen, special envoy van Techleap.nl Constantijn van Oranje, vice-voorzitter van het UMC Utrecht Arno Hoes, voorzitter van de VU Amsterdam Mirjam van Praag en CTO FrieslandCampina Margrethe Jonkman willen tijdens Impact 2021 met u spreken over de brede impact van de Nederlandse wetenschap en de rol die de overheid daarbij speelt.

Impact 2021 zal vanuit de Vrije Universiteit Amsterdam worden uitgezonden en is via een livestream vanuit uw kantoor of huiskamer te volgen. Door middel van een varia aan digitale functionaliteiten wordt het programma interactief gemaakt. U bent dan ook van harte uitgenodigd uw vragen te stellen en opmerkingen te delen, om zo op digitale wijze deel te nemen aan het gesprek. Daarnaast wordt de mogelijkheid geboden om te netwerken met overige bezoekers, onderzoekers en sprekers.