Medical Delta Café

Start date
End date
Location
Online via Teams

De zorg verplaatst zich meer en meer van zorginstellingen naar zorg thuis. Corona versnelt deze beweging. Ook intensieve zorg, zoals beademing of herstel na een IC opname, kan met de huidige technologie thuis plaatsvinden.

Is dat verantwoord, en waar liggen de verantwoordelijkheden? Welke last brengt dit met zich mee voor de huisarts en de thuiszorg? Welke impact heeft deze ontwikkeling op het zorgproces en de kosten van zorg? En hoe kunnen ingenieurs intensieve zorg thuis verder vooruit helpen?

In het online Medical Delta Café 'Zorg naar huis, en dan….? Van monitoren tot behandelen' belichten prof. dr. Gisela Terwindt (LUMC) en drs. Ries van den Biggelaar (Erasmus MC) deze kwesties, waarna deelnemers worden uitgenodigd mee te discussiëren en kennis uit te wisselen in een paneldiscussie met onder andere Medical Delta hoogleraar prof. dr. ir. Wouter Serdijn (TU Delft).

Programma:

(onder voorbehoud van wijzigingen)

16.00-16.05 - Opening door moderator prof. dr. Frank Willem Jansen

16.05-16.20 - Thuismonitoring van epilepsie en migraine aanvallen: verplaatste zorg of verplaatst probleem Prof. Dr. Gisela Terwindt, neuroloog LUMC

16.20-16.35 - Thuisbeademing als nieuw era: doodeng of haalbare kaart? Drs. Ries van den Biggelaar, longarts, Erasmus MC

16.35-16.40 - Korte reflectie door Peter van der Vlist, vertegenwoordiger van patiënten en mantelzorgers binnen het bestuur van de VSCA (Vereniging Samenwerkingsverband Chronische Ademhalingsondersteuning).

16.40-16.55 - Paneldiscussie

Prof. dr. Gisela Terwindt, drs. Ries van den Biggelaar, prof. dr. ir. Wouter Serdijn (TU Delft, Medical Delta hoogleraar) en Anne Veldhof MA, directeur advies en behandelcentrum Omring

16.55–17.00 - Sluiting door drs. Gertine van der Vliet, directeur / bestuurder Medical Delta

Meer informatie