Medical Delta Café: Big Data for research on dementia

Start date
End date
Location
Leiden

Data analyse biedt medisch technologisch onderzoek enorme kansen. Tegelijkertijd spelen privacy en strenge wet- en regelgeving een steeds prominentere rol in het gebruik ervan. Aan de hand van het Medical Delta programma Dementia and Stroke bespreekt prof. dr. Wiro Niessen tijdens het Medical Delta Café een concreet voorbeeld waarbij data de diagnosestelling van dementie enorm heeft kunnen verbeteren.

Tegelijkertijd stelt het Café een aantal maatschappelijke, ethische en economische problemen aan de orde rondom datagebruik. Denk aan het tekort aan goede data om de wetenschap een stap verder te helpen, maar ook medisch-ethische vraagstukken. Meer inzicht door data betekent betere diagnostiek. Leidt dat ook tot meer behandelingen en meer kosten? En: willen we alles wel weten?

Meld u aan voor het Medical Delta Café van donderdag 21 november via deze link.

Next article